Blaha: Premiér nechal rusofóbnu úradníčku, aby rozohrala geopolitický hejt proti Sputniku
16 | 04 | 2021 I Petra Demková

Blaha má opäť o čom písať. Po tlačovej konferencii Igora Matoviča k Sputniku je veru námetov dosť. Známeho ľavičiara najviac hnevá, že kým sa politici a úradníci hádajú, stále zomierajú ľudia. A vinu nesie podľa smeráka aj prezidentka.



Musí padnúť vláda

Blaha najprv zhodnotil tlačovku Igora Matoviča. „Hodinu meškal, ďalšiu hodinu bolo slzavé údolie a záverečnú hodinu sa vyhováral a chichúňal ako pojašený pubertiak. Najdlhšia plačovka Igora Matoviča môže mať jediné vyústenie: pád vlády. Kvôli Matovičovi zomrelo 11 tisíc ľudí, ale načo by sme ľutovali ich rodiny - najväčšia obeť je tu Matovič. Lebo z neho urobili ´vyvrheľa´ a ´blbca´ a to je tá najväčšia národná tragédia.

Blaha šokuje: Hovorí sa, že Rusko požaduje Sputnik naspäť, lebo Matovič zaň nezaplatil!
Klamstvo Igora Matoviča o vakcíne Sputnik, ktoré objavila prezidentka celkom pobavilo podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu. Ten sa smeje z hlavy štátu z toho, že však ona ho do funkcie vymenovala hoci vedela, aký je daňový podvodník. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


On zvolal tlačovku, lebo ucítil náhlu potrebu sa poľutovať, postískať, zatriasť hláskom, úplný doják. On chcel pohladiť a pochváliť. A vraj ho novinári lynčujú. A jemu to ´néni príjemné´. Ale keď médiá lynčovali nás za vraždu Kuciaka, s ktorou sme nemali nič spoločné, tak sa priživoval. Keď z nás robili ruských agentov, lebo sme odmietali rusofóbiu, tak sa priživoval. A odrazu vyplakáva, keď médiá kritizujú jeho,“ píše Blaha.
Hanbiť by sa mali všetci hlavní protagonisti

„Hej, presne toto dnes Slovensko potrebuje. Aby sa tu expremiér a prezidentka verejne okydávali v priamom prenose. Hanba obom. Ja vám poviem, kto je zodpovedný za fiasko so Sputnikom. Všetci traja. Matovič, Čaputová aj Baťová. A všetci traja by mali po dnešnom dni odísť z politického života. Zlyhali. Strašne zlyhali. A otravujú už celý národ - sú ako malé deti,“ komentuje ľavičiar.

Podľa Blahu mohol Matovič už od 1. marca, keď doviezol Sputnik, začať s očkovaním. „Prečo to neurobil? Výhovorky, že kvôli mediálnemu tlaku to posielal do ŠÚKL a morčatám, je detinská. Jeho vláda dopustila, že šesť týždňov čakáme a o Sputnik ešte nakoniec aj prídeme. Kto za to môže, ak nie vláda?“ pýta sa Blaha.

Baťová je podľa neho len nepodstatná úradníčka. „Áno, jej výrok o tom, že vakcíny Sputnik spája v 40 krajinách len názov, je šialený, nehorázny a toto je fakt na žalobu. Nemala to ako vedieť a urobila hanbu slovenskej vede. Súhlas,“ rezolútne napísal poslanec.

Baťová nie je anjel! Na internete sa objavili zaujímavé informácie o riaditeľke ŠÚKL
Igor Matovič tvrdí, že problémy okolo vakcíny Sputnik V spôsobil Štátny ústav pre kontrolu liečiv, čo jeho riaditeľka Zuzana Baťová popiera. Že v tom ale môže mať prsty aj ona sama naznačuje článok, ktorý na svojom profile zverejnil doktor Peter... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Všetko sa toči okolo treťotriednej úradníčky

Blahu zaujíma, prečo má Slovensko sledovať verejné hádky ex-premiéra a nejakej úradníčky „V čase, keď tu umierajú tisíce,“ prízvukuje. „Ak úradník rozpráva ´bludy´, ´politikárči´ a podniká účelové "nepriateľské" kroky proti Rusku - tak ho ako minister či premiér vyhodím a je to. Čo riešime? To sa tu fakt celá krajina točí okolo nejakej treťotriednej úradníčky? To niekto nevidí, že toto je zodpovednosť Matovičovej/Hegerovej vlády?“ pýta sa Blaha.

Podľa Blahu pani prezidentka zlyhala a mala by odstúpiť. „Vinní sú všetci. A mne je naozaj jedno, či má Matovič nejaký konflikt so svojim zamestnancom Radom Baťom, ktorý mu nadáva do ´psychopatov´ a premiérovi Hegerovi do ´žebrákov´. V Rusku sa musia chytať za hlavy, čo to tu vládne za diletantov. Premiér tu nechal nejakú rusofóbnu úradníčku, aby tu rozohrala geopolitický hejt voči Sputniku - a nič s tým neurobil. A potom vyplakáva na tlačovke, ako mu médiá ubližujú a akých má neposlušných úradníkov,“ nechápe Blaha.

Podľa ľavicového politika to, čo sa na Slovensku deje, budú večer Rusi vysielať v telke ako hlavnú humoristickú talk-šou. „Prosím, ukončite to, pán Matovič. Ako spieval Axl Rose - don´t cry. Neplačte. Odíďte. Aj s Baťovou a Čaputovou. Všetci traja ste to spackali. A kvôli vám budú umierať ľudia,“ pripomína na záver Ľuboš Blaha.

Baťo sa vlastne príliš od Matoviča nelíši. Denne pridáva niekoľko nenávistných príspevkov na Facebook
Radom Baťom lomcuje zlosť. Na toto zistenie stačí i letmý pohľad na jeho profil na sociálnej sieti. Baťo pridáva na Facebook každý deň o Igorovi Matovičovi ale aj iných členoch vlády niekoľko zlostných príspevkov. A nevyhýba sa ani vulgarizmom:... Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Petra Demková