Nemecký zamestnávateľ ponúka 50 eur každému zaočkovanému pracovníkovi
14 | 04 | 2021 I Diana Zaťková
Reťazec obchodov s potravinami v severnom Nemecku sa rozhodol povzbudiť svojich zamestnancov k očkovaniu. Tým, ktorí sa dajú dobrovoľne zaočkovať proti Covid-19 ponúka nákupný poukaz v hodnote 50 eur, informuje portál RT.




Edeka Nord je jedným z popredných maloobchodov s potravinami v severnom Nemecku. Spoločnosť, ktorá prevádzkuje asi 670 obchodov a zamestnáva okolo 4 400 ľudí, sa rozhodla poskytnúť svojim pracovníkom ďalšiu motiváciu k očkovaniu.

Spoločnosť potvrdila, že každý zamestnanec, ktorý má nárok na očkovanie a ktorý sa nechá zaočkovať môže očakávať odmenu. Nemecko však v súčasnosti očkuje iba staršie osoby, osoby s chronickými pľúcnymi chorobami, ako aj blízke kontakty s tehotnými ženami.

Nie je jasné, koľko zamestnancov spoločnosti Edeka Nord spadá do týchto kategórií, ale spoločnosť uviedla, že chce „splniť svoju povinnosť starostlivosti ako zamestnávateľ a podporiť stratégiu očkovania v krajine“.

ŠKANDALÓZNE ODHALENIE: Zaočkovaný pacient sa v Česku nakazil juhoafrickou mutáciou koronavírusu
V Českej republike sa objavil prvý pacient infikovaný juhoafrickým variantom koronavírusu, ktorý ochorel po dvoch dávkach vakcíny. Informoval o tom Marián Hajdúch z Lekárskej fakulty Palackého univerzity v Olomouci, uviedol v utorok server... Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič


Okrem „sociálnej zodpovednosti“ slúži táto iniciatíva aj „vlastnému záujmu“ a potrebe „udržať spoločnosť v chode“, povedala zástupkyňa generálneho riaditeľa Julia Koernerová. Edeka Nord dokonca vyvinula „koncepciu“ očkovania svojich zamestnancov priamo na ich pracoviskách.


Zatiaľ však nie je jasné, či by finančný stimul mohol skutočne povzbudiť viac ľudí k absolvovaniu očkovania. Štúdia zverejnená tímom vedcov z univerzity v Erfurte ukázala, že ponuky hotovosti v rozmedzí od 25 eur do 200 eur neviedli k významnému nárastu počtu dobrovoľníkov.

USA pozastavujú kvôli výskytu zrazenín očkovanie vakcínou Johnson & Johnson
Očkovanie vakcínou spoločnosti Johnson & Johnson sprevádzajú rovnaké problémy ako látku značky AstraZeneca. Aj v prípade americkej vakcíny sa vyskytli krvné zrazeniny. Niekoľko zaočkovaných zomrelo. V USA sa očkovanie vakcínou Johnson &... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Petra Demková


Ďalšia štúdia Berlínskeho centra sociálnych vied naznačila, že väčšie sumy od 100 do 500 dolárov by mohli mať potenciálny pozitívny účinok. Zatiaľ čo menšie bonusy vo výške okolo 20 dolárov by mohli ľudí v skutočnosti odradiť od očkovania.

Niektoré spoločnosti v USA sa rozhodli pre odlišný prístup v USA. Reťazec kaviarní Krispy Kreme uviedol, že ponúka každému hosťovi, ktorý sa preukáže platným očkovacím preukazom, každý deň šišku zadarmo až do konca roku 2021.

Nemecko: Ľuďom do 60 rokov, zaočkovaným AstraZenecou, podajú inú druhú dávku
Ľuďom vo veku pod 60 rokov, ktorí dostali v Nemecku prvú dávku očkovacej látky proti koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca, podajú druhú dávku od inej firmy. V utorok sa na tom dohodol spolkový minister zdravotníctva s regionálnymi ministrami.... Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | tasr