Matovič je už ako Fico: Poviem vám viac, keď vaša nenávisť voči mne trochu opadne
14 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič sa stále viac začína podobať na Roberta Fica v čase jeho veľkého boja „proti všem“ a najmä proti novinárom. Aj on sa pustil do boja s novinármi, ktorí, podľa neho, začínajú po ňom veľkú poľovačku.


Po nástupe do premiérskeho kresla bol Igor Matovič odhodlaný robiť tú najtransparentnejšiu politiku a byť zo všetkými zadobre. Teraz už nie je ani premiérom a už vôbec nie je zadobre s každým. Skôr naopak, treba hľadať tých, ktorí s ním zadobre sú. Novinári sa síce aj snažia, lenže jeho kroky ich snahu doslova negujú. Tak ako tomu bolo naposledy ohľadom vakcíny Sputnik V a jeho cestami do Ruska a Maďarska. No a na minulopiatkovej tlačovej besede spolu s premiérom Eduardom Hegerom a ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským to iba zaklincoval.
Informácie o pandemickej situácii u nás podáva najnovšie minister financií

Igor Matovič minulý piatok, ešte pred cestou do Budapešti, predstúpil s krátkym vyhlásením o svojej ceste do Moskvy. Do Maďarska ale nezobral nikoho z našej diplomacie, miesto toho ho tam sprevádzal poslanec za OĽANO György Gyimesi. Výsledkom jeho rokovaní v Budapešti by malo byť, že Maďari nám pomôžu s preskúmaním vakcín Sputnik V, ktoré máme v skladoch v Šarišských Michaľanoch od 1. marca. Zatiaľ sme však podľa správ z Maďarska oficiáne o preskúmanie nepožiadali, informuje portál TA3.com.

V utorok sa konala tlačová beseda o aktuálnej pandemickej situácii u nás, na ktorej sa zúčastnili okrem neho aj spomínaní premiér a minister zdravotníctva. Je preto otázne, prečo sa rozhodol Igor Matovič, že to bude práve on kto bude informovať o uvoľňovaní opatrení, keď za jeho vlády sa na takýchto tlačovkách minister financií nezúčastňoval, respektíve na nich nevystupoval. Je prirodzené, že otázky novinárov smerovali nielen k aktuálnej epidemiologickej situácii, ale aj k Sputniku a Matovičovým cestám do Ruska a Maďarska.

Draxler o Matovičovi: Psychopat len znovu potvrdil, že je psychopat. Obyčajný srab je to, dodal Baťo
Igor Matovič síce nútene prešiel z postu premiéra na post ministra financií, lenže asi zabudol na to, že už má iné povinnosti ako viesť tlačovky o opatreniach proti koronavírusu či iných veciach, ktoré spadajú do kompetencie riadenia predsedu... Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Hovoriť o Sputniku bude, až nenávisť novinárov voči nemu trošku opadne

Pri otázke, prečo sa na Slovensku už neočkuje Sputnikom, Matovič siahodlho odpovedal: „Preto, lebo tu bol verejný dopyt po tom, aby okrem toho, že minister zdravotníctva umožnil, keďže tu nie je registrácia cez EMU, používať Sputnika, tak aby sa k tomu vyjadril slovenský ŠÚKL. Len, bohužiaľ, namiesto dvoch týždňov je šesť týždňov a to vyjadrenie, ktoré slovenský ŠÚKL do sveta vypustil, lebo tá správa obletela svet, zverejnili to New York Times, Washington Post a podobné médiá, že vakcína Sputnik je v štyridsiatich krajinách iná a dokopy má spoločný len názov, to bolo čisto politické vyjadrenie, ktoré zásadným spôsobom narušilo dôveru ľudí voči tejto vakcíne aj na Slovensku.“ Z tohto dôvodu podľa Matoviča potrebujeme dostať papier od registrovaného alebo certifikovaného zariadenia, ktoré je oprávnené na území Európskej únie posudzovať šarže vakcín. Chce vraj zabezpečiť, aby ruskej vakcíne dôverovalo čo najviac ľudí.

Viac sa o téme Sputnik a jeho cesty do Ruska a Maďarska vyjadrovať nechce, pretože k nej plánuje spraviť ďalšiu, samostatnú tlačovku. „Mám pocit, že Slovensko žije šesť dní doslova lynčom Matoviča, alebo až prekypovaním nenávisti. Skúste sa pozrieť do médií čo popísali na túto tému a porovnať to s realitou, ako som sa ja vyjadril k tejto veci,“ podotkol expremiér a minister financií. „Bol som obvinený z čohokoľvek, a som permanentne vystavený vulgárnym urážkam, napríklad Rada Baťa, manžela Zuzany Baťovej, hoci ja som na pani Baťovú nepovedal jedno jediné krivé slovo.“ Matovič nabáda, aby si všetci najskôr vstúpil do svedomia. „Nemám chuť robiť zatiaľ tlačovku keď vidím, čo píšete a aké informácie posúvate vašim čitateľom, alebo divákom. Keď budem vidieť, že tá nenávisť trošku opadne, veľmi rád sa pred vás postavím a zodpoviem akékoľvek otázky,“ povedal Igor Matovič a vzápätí mlčky opustil tlačovku.

Matovič si zase ukradol tlačovku pre seba. Na záver všetkých „ovracal“ nenávisťou
Diváci tlačovej konferencie o epidemiologických opatreniach ostali prekvapení hneď, keď zistili, že sa na nej zúčastnia nielen minister zdravotníctva V. Lengvarský a premiér E. Heger, ale aj minister financií Igor Matovič. Neostal nič dlžný svojej... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Petra Demková