Matovič zo seba robil na tlačovke aj Facebooku šéfa zemegule. Ľudia mu to dali vyžrať!
13 | 04 | 2021 I Ivan Čeredejev
Minister financií Igor Matovič bol hviezdou tlačovky premiéra Eduarda Hegera a ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského o uvoľňovaní epidemiologických opatrení. A keďže nevie, kedy je toho dosť, musel oznamovať aj na Facebooku. A tam mu to ľudia zrátali.
Kto je vlastne premiérom?

Návštevníci Matovičovho Facebooku najviac kritizovali, že sa ako minister financií mieša do kompetencií premiéra a šéfa rezortu zdravotníctva. Aj preto sa Luu Ivaničová logicky opýtala: "Kto je vlastne premiérom?"

Alka Koraliková Balková zase vidí veci z iného konca "Áno, ako dôchodcovia trčíme doma! Nikde nechodíme! S nikým sa nestýkame! Chránime sa, aby sme sa nenakazili! A teraz po roku máme ísť na testy! Aby sme riskovali, že sa nakazíme! A nemôžeme ísť do obchodov, choré vyhlásenie tejto vlády!" odkázala Matovičovi.

Mesík šokuje: Prečo je Sputnikom zaočkovaných tak málo Rusov? Lebo je to šmejd?
Vyštudovaný lekár a analytik globálnych rizík Juraj Mesík je veľkým zástancom používania Ivermectinu v boji proti koronavírusu. Zaujal však aj jeho postoj k ruskej vakcíne Sputnik V a jej aplikácii v Rusku. Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Minister všetkého

Martina Kazičková to vidí jasne: "Pán Matovič, máme vás už plné zuby. Prosím, venujte sa rezortu a neriešte, čo nie je vo vašej kompetencii. Alebo ako minister financií nemáte čo na práci? Riešenie pandémie nechajte, prosím, na tých, ktorým táto agenda prináleží. Vy to však nie ste."

Aj Jozef Poláček má podobný názor. "Vidím, pán minister, že nie ste iba minister financií, ale minister všetkého. Netreba nám diplomatov, hygienikov. Na všetko si vystačíte vy. Navrhujem, aby sa ostatné rezorty zrušili a prevzali ste ich pod svoju správu. Ušetríte tak milióny daňových poplatníkov a konečne vám budeme môcť byť vďační. Vidím, že dobre bude," napísal s iróniou.

Matovič si zase ukradol tlačovku pre seba. Na záver všetkých „ovracal“ nenávisťou
Diváci tlačovej konferencie o epidemiologických opatreniach ostali prekvapení hneď, keď zistili, že sa na nej zúčastnia nielen minister zdravotníctva V. Lengvarský a premiér E. Heger, ale aj minister financií Igor Matovič. Neostal nič dlžný svojej... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Petra Demková

Trepal a trepe ďalej

Barbora Sasaráková Bulková sa pýta stručne, jasne a výstižne: "Minister financií informuje o uvoľňovaní?"

"Vy ste ešte stále premiér? Keď ste bol premiér, ste furt trepal a keď ste minister, zase trepete. Šak nechajte aj Edka porozprávať trošku. A vlastne netreba, on je taký istý ako vy." To si zase myslí pani Dominika Látečková. No a Slavomír Repka má na všetkých veľkú prosbu: "Už mu konečne niekto povedzte, čo má v náplni práce. Ďakujem."
Mocnejší ako ľudská fantázia

Daniel Gabor sa rozpísal v súvetiach: "Čím viac sa venujete pandémii vy osobne, dokonca bez ohľadu na funkciu, tým hlbšie sa ako krajina nachádzame. Ja som si napríklad myslel, že keď nebudete premiér, tak aspoň nebudete robiť hanbu smerom von. Prekonávate moju fantáziu. Dnes zas."

O niečo útočnejší bol Aurelio Ci-akka. Ten to vidí takto: "Igor, ešte ťa baví robiť si z ľudí  debilov? Každému je už tá trápna šaráda jasná. Heger nie je žiadny premiér. Už aby si bol na smetisku dejín, lebo ťa všetci majú plné zuby."
Na slovíčko o financiách

Oskar Maruniak išiel priamo k jadru problému. Položil jednoduchú, no veľmi podstatnú otázku: "Pán minister, plán obnovy je doriešený?" A Ján Škrobák na to išiel zase z inej strany: "Pane, Vy ste aktuálne minister pre čo všetko? Pre Sputnik a dobré správy?"

Tomáš Gresa sa opäť vrátil k podstate pôsobenia ministra financií. "A čo tá daňová reforma?" opýtal sa. Lenka Lenočka Nagyová mu odpovedal: "Schváli ju, veď on nič nevlastní."
Trio filozofov na záver: Ave, cisár Igor!

Do diskusie sa vložili aj občania s filozofickým videním politiky. Tak napríklad Vladimír Praženka napísal: "Veľmi ťa obdivujem. Ty dokážeš byť minister všetkého. Zrušme kabinet aj parlament a ty budeš náš cisár na večné veky! Ave, Igor!"

Peter Šalgo síce trochu viac pragmaticky, no rovnako hĺbavo podotkol: "Agenda hodná ministra financií. Rozpočet nám vychádza? Príprava čerpania fondu obnovy je v akej fáze? Čo pripravuje ministerstvo financií ako pomoc pre ľudí z gastro, hotelierstva a zvyšné odvetvia postihnuté najviac? Budete aj dačo k veci alebo budete rozvíjať ďalej len svoje medicínske a diplomatické schopnosti, ktoré už teraz máte na najvyššej úrovni?"

Lukáš Petruška dal všetkému korunu. "Igor, ty si veľkým vzorom pre dnešnú mládež. Pretože dokazuješ, že bez akéhokoľvek vzdelania v danej oblasti a všeobecného prehľadu sa môže stať človek ministrom zemegule a odborníkom na všetko. Nikdy sa netreba vzdávať! Klobúk dole," napísal. Stačí už len dodať: amen.

Škandál: Exminister Krajčí vydal povolenie na očkovanie pre iný Sputnik, ako sme priviezli!
Tak toto je skutočne vrchol. Nový minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský dnes pred médiami priznal, že jeho predchodca Marek Krajčí vydal povolenie na očkovanie pre iný Sputnik, ako sme doviezli! Čítať ďalej
13 | 04 | 2021