Poslanec Gyimesi: Slovenského veľvyslanca na rokovaniach s Orbánom nechcel Matovič
12 | 04 | 2021 I editor01hd
Poslanec vládneho OĽANO György Gyimesi vyhlásil, že slovenského veľvyslanca na rokovaniach s maďarským premiérom Viktorom Obránom nechcel Igor Matovič. Povedal to v rozhovore pre topky.sk, ktoré sa poslanca pýtali na okolnosti návštevy Budapešti.

Matovič minulý týždeň rokoval s Orbánom o tom, že Maďarsko pomôže Slovensku s testovaním ruskej vakcíny Sputnik. Minister financií bol na rokovaní s maďarským premiérom a ministrom zahraničných vecí v spoločnosti poslanca OĽANO Gyimesiho. Rozhovorov sa v rozpore so všetkými diplomatickými zvyklosťami nezúčastnil náš veľvyslanec v Budapešti.

"Zloženie delegácie vždy závisí od hosťa. Pri tejto návšteve sa takto rozhodol hosť, teda podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič. Zároveň platí aj to, že nie je nikde predpísané, že tam musí byť zástupca diplomacie. Ja slovenskú diplomaciu nespochybňujem, ale keďže o zložení delegácie rozhoduje výlučne pozývaná strana, zástupca Slovenskej diplomacie sa na stretnutie nedostal," uviedol pre topky.sk Gyimesi.

Kotleba obvinil Šeligu z okrádania ľudí, ten sa bráni. „Je to dezinformačná antikampaň“
Predseda ĽSNS Marian Kotleba obvinil podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu (Za ľudí) z okrádania ľudí. Šeliga sa bráni a tvrdí, že ide o antikampaň, na akú si už zo strany predsedu ĽSNS zvykol Čítať ďalej
12 | 04 | 2021 | Gabriel Matta


Tento poslanec OĽANO má napäté vzťahy s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom. Označil ho za žoldniera. Gymesi si skočil do vlasy aj so štátnym tajomníkom ministerstva zahraničia Martinom Klusom. Na jeho adresu uviedol, že je "hungarofób".

"Keď ja mám problém, ktorý veľmi jasne pomenujem s dvoma osobami, tak to neznamená, že nedôverujem slovenskej diplomacii ako celku," povedal.

Gyimesi. V rozhovore vylúčil, že by si prial pripojenie južného Slovenska k Maďarsku. Na otázku, či by si prial pripojenie celého Slovenska k Maďarsku, uviedol: "To už vôbec."

Radačovský: Ako je možné, že denník SME a Kotleba vedeli niečo, čo ja ani Lučanskí nie?
Na zaujímavé okolnosti zverejnenia záverečnej správy o mimoriadnej udalosti v prešovskej väznici v súvislosti so samovraždou Milana Lučanského upozornil v maile šéfa kontrolnej komisie právny zástupca rodiny Miroslav Radačovský. Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik