Počas zbraňovej amnestie jeden Čech nahlásil dokonca tank aj húfnicu
11 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Čech v rámci zbraňovej amnestie nahlásil tank a húfnicu. „Šperky“  jeho súkromnej zbierky však polícia označila za nelegálne vlastníctvo


Náruživý zberateľ militárií z východných Čiech v rámci štátnej zbraňovej amnestie v krajine priznal vlastníctvo tanku typu T-34/85 a samohybnej húfnice SD-100, informuje nemecký portál snanews.de.

Ako sa tieto ťažké zbrane dostali do vlastníctva muža, nie je známe. Na ružovo zafarbený tank T-34/85 a samohybná húfnica SD-100 českej výroby zdobili jeho súkromnú zbierku od 90-tych rokov. Formálne by sa ich držba považovala za legálnu, ak by muž vylúčil, že sa používali.

Policajti vojenskú techniku dôkladne preskúmali a na základe platných predpisov dospeli k záveru, že je nelegálna. Tank i húfnicu zaradili do kategórie zakázaných zbraní a majiteľa poučili, aby ich znefunkčnil.  Až potom by si ich mohol nechať dať na úradoch legalizovať, dodáva snanews.de.

Stratégovia Pentagonu riešia neriešiteľný rébeus - ako obísť ruskú protivzdušnú obranu
Vojenskí experti za oceánom skonštatovali ošemetné poznanie. Ich F-35 a F-22 sa nedokážu ani len priblížiť k vzdušným hraniciam Ruskej federácie. S veľkou pravdepodobnosťou to pre vyspelosť ruskej protivzdušnej obrany nedokážu ani nad územím... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Ivan Brožík