Odvážny poslanec OĽaNO poprosil o ospravedlnenie za správanie sa (šéfa) hnutia
11 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Andrej Stančík patrí k najmladším poslancom vo voľbách víťazného hnutia. V súčasnosti bojuje s ochorením Covid, z najhoršieho sa zdá byť vonku. (Redakcia HD želá uzdravenie.) Zdá sa, že čas premýšľania počas neúprosnej choroby mu dal nové podnety.


Urobili sa "chyby, ktoré treba otvorene pomenovať. A hoci som si ich sám nikdy spochybniť nedovolil a za ich podporu som bol sám často terčom nenávisti ako agent Sorosa, Gatesa a “rusofób”, rád by som sa touto cestou ospravedlnil." napísal v najnovšom statuse na sociálnej sieti poslanec NRSR za OĽaNO Andrej Stančík.

Reprofoto FB (@Andrej Stančík)

Čas na zmenu

"Treba sa pozrieť do zrkadla." začína Stančík svoj status.
Prieskum je zdvihnutý prst

"Dnešný prieskum ukázal, že sa musíme konečne pozrieť pravde do očí. ... Argument o vyhraní volieb totiž navždy stačiť nebude. ...Je jasné, že pandémia nám na popularite nepomohla, no nemôžeme všetko zvaľovať na ňu. Výhovorky nám v ničom nepomôžu." Píše jasným jazykom Stančík.

Zvláštne: Matovič hovorí pri pomoci podnikateľom úplne iné veci ako guvernér Národnej banky
Slovenská vláda sa pýši tým ako pomáha podnikateľom a živnostníkom prekonať to, že ich prevádzky musia byť zatvorené. Mnohí však tvrdia, že pomoc je absolútne nedostatočná. Viac o tom hovorí aj video zverejnené v statuse Mira Heredoša z hnutia... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Ak niečo nezmeníme, príde posledná kríza

"Udalosti posledných týždňov dospeli k zmene na pozícii premiéra. Koaličná kríza bola ale škaredá a vyčerpávajúca a je jasné, že pokiaľ veci zásadne nezmeníme, bude sa čochvíľu opakovať a môže byť tou poslednou." Varuje poslanec Andrej Stančík.
Nový premiér naznačuje cestu bez konfliktov

V ďalšej časti textovo rozsiahleho statusu Stančík píše: "Máme nového premiéra, ktorý vystupuje zmierlivo, nechodí do konfliktov, je dobrým manažérom a snaží sa hľadať riešenia. Má moju plnú dôveru."
Rád by som sa ospravedlnil

"Cesta vpred ale určite nevedie cez osočovanie koaličných partnerov, či spochybňovanie vedeckých autorít a inštitúcii. To sú chyby, ktoré treba otvorene pomenovať. A hoci som si ich sám nikdy spochybniť nedovolil a za ich podporu som bol sám často terčom nenávisti ako agent Sorosa, Gatesa a “rusofób”, rád by som sa touto cestou ospravedlnil." Žiada o opspravedlnenie poslanec OĽaNO.
Zlá komunikácia

"Naopak, musíme hľadať to, čo nás spája, aby sme krajinu mohli posunúť vpred a vyplniť sľuby, na základe ktorých ste pred viac ako rokom do nás vložili dôveru. Pretože napriek mraku pandémie táto vláda už teraz robí zásadné zmeny a v boji proti korupcii má nespochybniteľné výsledky. Je mi preto naozaj ľúto, že po roku táto dôvera opadla a výsledky sú prekrývané zlou komunikáciou." Pokračuje Andrej Stančík.

Časovaná bomba s menom Matovič nám stále hrozí, varuje politológ
Podľa informácie od Richarda Sulíka je pod petíciou za vyhlásenie referenda o tom, aby Národná rada SR prijala ústavný zákon o skrátení volebného obdobia a vyhlásení predčasných volieb, 400-tisíc podpisov. Čaká nás deviate referendum v histórii... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Diana Zaťková

Nastal čas

"Nastal teda čas na hlbokú a úprimnú sebareflexiu, nie zakrývanie si očí pred realitou, ktorá nás skôr alebo neskôr dobehne a tá zrážka bude len tvrdšia a tvrdšia." Pritvrdzuje zjavne smerom dovnútra OĽaNO a jeho vedenia autor statusu.
Verejný prísľub

"Za mňa ako poslanca môžem povedať, že naďalej budem k vám úprimný a pravidelne odpovedať na vaše otázky. Naďalej sa budem v rámci klubu snažiť o reflexiu a konštruktívnu kritiku. Určite odo mňa nečakajte zapájanie sa do koaličných sporov, čo som doteraz nerobil. Keďže práve toto podrýva dôveru vo vládu."

"Aby sme tieto výzvy zvládli, musíme ale jednoznačne zmeniť doterajšie fungovanie a prinavrátiť dôveru ľudí v štát. Bez úprimnej reflexie to ale nepôjde."

Tak ukončil svoj prekvapivý status na sociálnej sieti poslanec NR SR za OĽaNO Andrej Stančík.

 

Matovič sa hrá na premiéra, Heger a spol. sa hrajú, že to nevidia a Slováci sa hrajú, že majú normálnu vládu
Oficiálne expremiér a neoficiálne panovník Matovič pokračuje v rozklade štátnych inštitúcií. Slovensko blamuje vo svete a život v krajine sa vďaka nemu stáva neznesiteľným. Nad dôsledkami premiérskych aktivít ministra financií sa zamýšľa politológ... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Ivan Brožík