Radačovskému sú Valášek a Šimečka na smiech. „Veď 1. apríl už bol,“ odkazuje
10 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

„Veľká“ zmena na slovenskej politickej scéne zrealizovaná prechodom poslanca Tomáša Valášeka zo strany Za ľudí do Progresívneho Slovenska zaujala aj šéfa strany Slovenský Patriot a nezávislého europoslanca Miroslava Radačovského.


Radačovský má z celej „transakcie“ doslova srandu, s čím sa netají vo svojom statuse na sociálnej sieti. Hneď v úvode totiž napísal, že je to „vynikajúca správa pre Slovensko, Európu a možno aj celý svet“. Podľa podpredsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku údajne Valášeka pozorne počúva Brusel, Londýn a dokonca i Washington. A takých ľudí, podľa humorne ladeného Radačovského, na Slovensku skutočne nemáme veľa.
Spasí uznávaný Valášek svet od vojen a vráti Britániu do EÚ?

„Podľa záverov renomovaného inštitútu IVO Mesežnikova „tvrdo prozápadne orientovaný“ europoslanec Michal Šimečka, špecialista na zahraničnú a bezpečnostnú politiku a podpredseda Progresívneho Slovenska, na svojom statuse uviedol, že s radosťou vo svojich radoch prijali bývalého člena strany Za ľudí Tomáša Valáška,“ píše hneď v úvode Radačovský s tým, že jeho europoslanecký kolega Šimečka konštatoval, že Tomáš Valášek je rešpektovaný odborník, s jasnými hodnotami, s dlhoročnou skúsenosťou v oblasti obrany a bezpečnosti.



„Pán europoslanec tiež konštatoval, že nemáme na Slovensku veľa ľudí, ktorých pozorne počúvajú Brusel, Londýn aj Washington. Môžeme teda očakávať, že každú chvíľu bude v Európe a možno aj na celom svete mier, ukončia sa nepokoje na východe Ukrajiny, odídu vojská NATO z ruských hraníc, zrušia sa americké vojenské základne v Európe a jednoducho, budeme žiť ako ľudia zjednotenej Európy, v mieri a bez strachu o možné vojenské konflikty,“ srší humorom Radačovský, ktorý na záver dodáva: „A keďže Tomáša Valáška rešpektuje aj Londýn, môžeme pravdepodobne očakávať návrat Spojeného kráľovstva do Európskej únie. Pokiaľ pán europoslanec nežartuje, je to dobrá správa pre Slovensko a Európu. Ale asi nežartuje. Veď 1. apríl už bol.“

Rusofób a geopolitický konšpirátor Valášek ide tam, kam patrí: Do Progresívneho Slovenska
07 | 03 | 2021 | editor01hd