Možná trestnoprávnosť Matovičovho konania s prvkami "spravodajskej hry" z pohľadu bývalého elitného vyšetrovateľa
10 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Bývalý elitný vyšetrovateľ polície sa snaží odpovedať na reálnu otázku:  "Či sa IM svojím súčasným konaním nedopúšťa niečoho trestného. A či z obavy o svoju osobu jeho kroky spojené s Ruskom i Maďarskom nie sú len obranné úskoky.


"Riskantné politické rozhodnutia IM, nie sú mnohokrát podložené reálnou úvahou a faktami." Píše na sociálnej sieti exvyšetrovateľ Jozef Šátek.




Reprofoto FB (@Jozef Šátek)

Vykazuje to znaky možnej trestnej činnosti

Vyšetrovateľ Jozef Šátek si v texte myslí, že konania IM v súvislosti s vakcínou Sputnik "vykazujú všetky podozrivé znaky možného vzniku vysokej finančnej straty ku škode štátu. (Nejavilo sa rýchle riešenie k prípadnej „legalizácii“ jej použitia a existuje hrozba jej exspirácie, čím by boli vytvorené reálne predpoklady pre trestný postih osôb, ktoré za tento nákup zodpovedajú.)"

"To je v danom prípade je expremiér IM a minister zdravotníctva M. Krajčí (zneužívanie právomoci verejného činiteľa, porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku a prípadne iné)."

"Máme AG testovaním posadnutého premiéra, ...a mŕtvi pribúdajú" rozčuľuje sa Jozef Šátek
Po dobrovoľne povinnom testovaní sa za novú "atómovku" na koronavírus považuje všeobecne kontrola. Počnúc prezidentkou o nej hovoria takmer všetci, ktorí majú v procese boja s pandémiou nejakú funkciu. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Ivan Brožík

Zachraňuje IM sám seba, alebo vakcínu?

"Predpokladám, že túto záležitosť sa preto IM rozhodol riešiť dvomi spôsobmi :

1) ruská strana požiada o späť vrátenie vakcíny, čím by nevznikla na Slovensku takmer žiadna materiálna škoda a

2) ešte predtým cez maďarskú stranu sa IM pokúsi zabezpečiť „legalizáciu“ vakcíny vydaním potvrdenia o jej účinnosti a bezpečnosti. To Maďari prisľúbili a nakoniec bude použitá na Slovensku na vakcináciu." vyvodzuje zo známych okolností svoje závery na sociálnej sieti exvyšetrovateľ Jozef Šátek.
Viac ako iba hra

"Z toho vyplýva, že pokiaľ by nevyšla možnosť cez Maďarov legalizovať vakcínu, tak zaberie Rusko a Slovensko im ju vráti."

Jozef Šátek však ide ešte ďalej a mnohé naznačuje: "Takúto hru však určite nevymyslel IM ani nikto z jeho najbližšieho okolia, čoho podľa môjho názoru nie sú schopní. Ale takáto hra má všetky znaky spravodajskej kombinácie. Tú mohla vymyslieť a režírovať aj inštitúcia mimo Slovenska."

"Moja úvaha ako vyšetrovateľa by pri vyšetrovaní smerovala k prevereniu tejto verzie." Končí svoj text na sociálnej sieti exvyšetrovateľ Jozef Šátek.

(Medzititulky red. HD.)

Šátek: Slovensko by sa malo prestať zosmiešňovať a nevytvárať bizarnú funkciu pre neschopného politika
"Politici i novinári si už začínajú zvykať na myšlienku, že by premiér Igor Matovič mohol preskočiť zo svojho kresla do zatiaľ imaginárnej funkcie vicepremiéra vlády proti korupcii. Začíname stonásobné opakovanie hlúposti, aby sa to stalo na konci... Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Ivan Brožík