Kolíková sa po kritike Matoviča postavila za Baťovú
10 | 04 | 2021 I tasr

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) sa postavila za Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL). Je potrebné ho chrániť, pretože sa správa zodpovedne, odborne a nezávisle. Ministerka to uviedla na sociálnej sieti.


Zdôraznila tiež, že ŠÚKL chráni zdravie všetkých a robí tak preto, lebo má zdatnú šéfku, Zuzanu Baťovú.

"Chráňme našich ľudí zo Slovenska, ktorí sú odborne zdatní. Nemáme ich priehrštia. Chráňme ich, aby sme ako krajina boli úspešní, aby sme aktuálne dnes boli i zdraví," dodala Kolíková. Pripomenula, že len pár týždňov dozadu mali koaliční lídri na stole Memorandum dobrého vládnutia.

Kolíková tak reagovala na ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), ktorý vo štvrtok (8. 4.) rokoval v Moskve o vakcíne Sputnik V, v piatok (9. 4.) povedal, že Rusi sa cítia byť mimoriadne poškodení tým, že ŠÚKL zveril posúdenie vakcíny Sputnik V neregistrovanému laboratóriu, ktorého výsledky narušili reputáciu vakcíny po celom svete.

ŠÚKL deklaroval, že nebol nikým zodpovedným za dovoz vakcíny Sputnik V upozornený na to, že by malo testovanie v SAV údajne porušovať utajenú zmluvu s ruským výrobcom. Biomedicínske centrum SAV uviedlo, že realizovalo skúšky vakcíny Sputnik V na základe písomnej žiadosti bývalého ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO).

Verme, že si okrem pokuty nebudú Rusi nárokovať aj na náhradu škody, nádejá sa Danko (VIDEO)
Dnes oslavujú meniny všetci Igorovia. No a nebol by to Andrej Danko, keby zabudol na toho v jeho živote asi najdôležitejšieho – Matoviča. Špeciálne kvôli nemu nahral video, v ktorom ho nielen skritizoval, ale opäť ponúkol aj pomoc. Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik