Z Matoviča si urobili užitočného idiota, ktorý išiel do Ruska pre totálne poníženie, smeje sa Hlina
09 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

O expremiérovi Igorovi Matovičovi a jeho ságe okolo ruskej vakcíny Sputnik by sa už dala napísať vari aj menšia kniha. Na celú situáciu okolo ruskej neregistrovanej vakcíny sa pozrel na sociálnej sieti „svojským okom“ aj Alojz Hlina.


Expolitik a expredseda KDH sa vo svojom statuse dokonale vysmial z Igora Matoviča. A to nielen ohľadom vakcíny Sputnik, ale aj jeho návštevy v Rusku, kde bol už po druhýkrát za ňu lobovať. Kým prvá návšteva mu vyšla a on sa domov vrátil ako víťaz, teraz, podľa Alojza Hlinu, prišiel domov ako „užitočný idiot“.
Matovič teraz otočil a jeho hnev dopadne aj na Denník N a SME

Alojz Hlina pôsobil aj ako poslanec Národnej rady v parlamente, a tak si spomenul na jednu príhodu. „Pamätám si, ako Kaliňák vo fajčiarke za parlamentným salónikom hovoril, ako ho Matovič prosil, nech mu vybaví stretnutie s R. Ficom. Fico sa s ním odmietal stretnúť a pritom už Matovič „posväcoval“ jeho samovládu P. Pollákom ako rómskym splnomocnencom. Ako ohrdnutá milenka sa potom následne otočil a vsadil všetko na protificovskú kartu,“ napísal Hlina v úvode svojho statusu s tým, že sa Matovič chcel stále zapáčiť subkultúre okolo Denníka N či SME. A to veľmi.

„Vyzerá to, že to už nadobro nevyšlo, a pritom tých šancí tam dostal veľa. Teraz zas otočí. Hnev spravodlivého dopadne na nich. Igor Matovič dopadne ako R. Fico, bude hľadať Soroša v zabudnutých dlažobných kockách na Námestí Slobody,“ konštatuje bývalý šéf KDH a dodáva, že Sputnik je Matovičova šanca ako otupiť ostrie v subkultúre Hlavných správ. „Išiel si do Ruska pre totálne poníženie,“ zhodnotil Matovičovu cestu k nášmu veľkému bratovi Hlina.

Hlina: Dúfam, že vláda sa nezapíše do análov ako prvoaprílová
Alojz Hlina je presvedčený, že Slovensko potrebuje po Matovičovej vláde skutočnú vládu, a nie prvoaprílovú. Napísal o tom na svojom facebooku. Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Michal Filek

Expremiér sa po návrate z Ruska tvári tajomne ako hrad v Karpatoch

„Ako obeť nechutných mocenských geopolitických vplyvov, ktorý za Sputnik položil svoj politický život, ho mal priamo na letisku vítať V. Putin, namiesto toho to vyzerá tak, že ho tam nevítal nikto. Urobili z neho užitočného idiota,“ smeje sa na expremiérovi expolitik, podľa ktorého ak ho ako vrcholového politického predstaviteľa iného štátu v Rusku neprijal nikto z politických predstaviteľov, tak je to potupa pre neho, ale aj potupa pre štát, ktorý zastupuje.



„To už aj A. Danko sa môže popri ňom tváriť ako H. Kissinger,“ píše ďalej posmešne Hlina a dodáva, že Matovič bude teraz hrať ruskou kartou, lebo tá mu jediná zostala. „Bude sa predbiehať s Harabinom a Kotlebom, kto lepšie zaspieva Kakalinka maja. Tragikomické na tom je to, ako sa Matovič po návrate z Ruska tvári tajomne ako hrad v Karpatoch. Takto by sa asi vyspelá európska politika nemala robiť, či sa mýlim?“ konštatuje na samý záver Alojz Hlina.

Matovič oznámil, že v Moskve dosiahol, aby nad nami v prípade Sputniku V nezabuchli dvere. Viac prezradiť odmietol
Minister financií Igor Matovič sa postavil pred novinárov s tlačovým vyhlásením. Oznámil, že Rusi skutočne požiadali, aby sme im vrátili všetky vakcíny Sputnik, ktoré k nám pred šiestimi týždňami dodali a ďalej už s nami v tomto smere nechceli nič... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Michal Filek