Matovič oznámil, že v Moskve dosiahol, aby nad nami v prípade Sputniku V nezabuchli dvere. Viac prezradiť odmietol
09 | 04 | 2021 I Michal Filek

Minister financií Igor Matovič sa postavil pred novinárov s tlačovým vyhlásením. Oznámil, že Rusi skutočne požiadali, aby sme im vrátili všetky vakcíny Sputnik, ktoré k nám pred šiestimi týždňami dodali a ďalej už s nami v tomto smere nechceli nič mať. Podarilo sa mu vraj však dosiahnuť, že nad nami úplne nepribuchli dvere. Viac prezradiť nechcel. Letí však vraj aj do Budapešti za Orbánom. 


"Cestou z tmy je dodržiavanie opatrení a čo najskoršie očkovanie. Preto sme s Rusmi dohodli dodávku 2 milióny kusov mimoriadne kvalitnej vakcíny Sputnik V. Dodávka mala zrýchliť očkovanie o 40%. Bohužiaľ sa ukázalo, že Sputnik má na Slovensku príliš veľa vysokopostavených nepriateľov, ktorí robili všetko pre to, aby zahatali cestu tejto vakcíny. Využili ju aj na to, aby zosadili ministra Krajčího a aj mňa ako premiéra," vyhlásil pred novinármi Matovič.

Podľa jeho slov až pol milióna ľudí na Slovensku sa však odmieta dať očkovať inou vakcínou, ako Sputnikom V.

"Je pravda, že Rusi nám vypovedali zmluvu a požiadali Slovensko o vrátenie dodaných vakcín. Kľúčový dôvod je ten, že sa cítia mimoriadne poškodení tým, že ŠUKL zveril posúdenie vakcíny neregistrovanému laboratóriu. Výsledky tohto laboratória zaplavili celý svet a narušili reputáciu Sputnika V v celosvetových médiách. Ako by sme sa cítili my, keby sme boli na mieste tohto výrobcu? Necítili by sme sa trošku trápne a ponížení?" položil rečnícku otázku Matovič.

Podľa vlastných slov preto rozčarovanie Rusov chápe.

"V Moskve som bol s jediným cieľom, aby som dosiahol to, aby sme mali naďalej otvorené dvere. To sa mi podarilo dosiahnuť, no viac vám k tomu v tejto chvíli povedať nemôžem," uviedol. Vyjadrí sa vraj neskôr.

Matovič tiež potvrdiťl, že teraz ide do Budapešti rokovať o vakcínach s premiérom Orbánom.

 

Matovičovi sa nedarí na čo siahne a zúri. Čaká nás ďalšia koaličná kríza?
Expremiér Matovič sa vrátil na sociálne siete v plnej sile. A hneď na úvod nazval pravdepodobne koaličných partnerov idiotmi. Čaká nás ďalšia koaličná kríza? A bude opäť kvôli Sputniku? Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Diana Zaťková