Šeliga sa zobudil, jemnúčko zahryzkal a pripomenul Matovičovi zodpovednosť
09 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"Bývalý premiér a dnes minister financií Igor Matovič s vedomím premiéra Hegera cestuje a rokuje o vakcínach, ktorých dovoz začal riešiť on. Je to mimoriadne neštandardné, ale žijeme neštandardnú dobu pandémie a vakcína je liek. Jediný liek." Citát podpredseda NR SR - Juraj Šeliga.


"Očakávali sme, že Igor Matovič prinesie z Ruska dokumenty pre definitívne posúdenie Sputnik V. Tak, aby bolo jasné o akú vakcínu ide. A najmä aby mohla dostať všetky potrebné potvrdenia od ŠÚKL, prípadne EMA." Píše Juraj Šeliga na sociálnej sieti.

Nové opatrenia zrejme neplatia pre všetkých: Doležal, Mikulec a Šeliga sa vybrali do Jasnej!
Všetci sme si rovní, len niektorí sú si rovnejší. Väčšina Slovákov sa musí prispôsobovať novým opatreniam. Ministrom Doležalovi a Mikulcovi a podpredsedovi NR SR Šeligovi obmedzenia nič nehovoria, informuje portál ereport.sk. Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Marek Molnár


Reprofoto FB (@Juraj Šeliga)

ŠÚKL má Šeligovu dôveru

"Lebo my sme stále štát, ktorý má povinnosť chrániť zdravie svojich občanov. A túto povinnosť realizuje aj cez činnosť ŠÚKL... ŠÚKL vie, čo robí a nie sú to žiadni nepriatelia vakcíny Sputnik V. Chránia naše zdravie, a to aj za cenu dnes značne nepatričnej a neprimeranej kritiky. ŠÚKL má moju plnú podporu" Píše doslova Juraj Šeliga.
"Mierne" neštandardné Matovičove cesty

"Dnes pán Matovič odchádza do Budapešti, opäť mierne neštandardne, avšak verím, že s dobrým úmyslom a s cieľom pomôcť, hoc netradičnou procedúrou."
Šeliga pripomína ministrovi

Juraj Šeliga zo statusu na sociálnej sieti ministrovi Matovičovi odkazuje: "Chcem však nám všetkým a rovnako aj pánovi ministrovi pripomenúť, že sú momenty, kedy sa musíme rozhodnúť medzi rýchlymi riešeniami a zodpovednosťou. Takou, ktorá presahuje horizont jedného či dvoch dní. Horizont jedného či dvoch mesiacov. Zodpovednosťou, ku ktorej sme sa zaviazali my ako občania a najmä my ako politici pri svojom sľube vernosti Slovenskej republiky."

Šeliga: Matovičovo zotrvanie na poste premiéra nie je v žiadnom scenári
V žiadnom scenári riešenia krízy nie je to, že by Igor Matovič (OĽANO) pokračoval ako premiér. SaS by mala podať pomocnú ruku rokovaniam, no ústupky by mal spraviť aj premiér. Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | TASR

A podkuruje pod kotlom...

"Rovnako sa musíme rozhodnúť, či bránime Slovensko a jeho inštitúcie alebo ich podkopávame. Nie vždy sú to jednoduché rozhodnutia, verím, že ich my všetci a rovnako pán minister financií zvládneme. Je našou povinnosťou ukázať, že stojíme na strane Slovenskej republiky. Že stojíme na strane našich občanov. Akýkoľvek zmätočný krok je to, čo dnes našu krajinu poškodzuje. Z každého nášho rozhodnutia musí byť preto nespochybniteľne jasné, na koho strane stojíme." Varuje autor statusu - s celkom zjavným adresátom.
Plus trochu hoaxových emócií

"V časoch tak vypätých, v časoch keď už i liek sa stáva predmetom vojny. V časoch, keď sa pri hraniciach nášho susedného štátu zhromažduje armáda, by sme na to mali všetci, vrátane pána ministra Matoviča, pamätať."

"Naša strana nie je a nesmie byť nič iné ako Slovenská republika a jej občania, ich životy, zdravie a bezpečnosť! Pripomínam to, pretože verím, že všetkým nám ide v prvom rade o dobro Slovenska. A nie iné osobné či cudzie záujmy, ktoré so Slovenskom nemajú spoločné nič." Končí svoj status inotajom Juraj Šeliga.

(Medzititulky red. HD.)

Za ľudí, za Sputnik! Šeliga žiada rovnaké pravidlá pre všetky vakcíny
19 | 02 | 2021 | sefredaktor