Profesionál Dmitriev musel s Matovičom zamiesť za pár minút, tvrdí Bošňák
09 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Včera si bol náš minister financií v Moskve poklebetiť s Kirillom Dmitrievom o osude vakcíny Sputnik V, ktorá je na Slovensku. Presne s tým, s ktorým pred časom celý kontrakt na 2 milióny vakcín dohodol. Nielen, že vyjednal pokutu ale urobil aj hanbu na tri zimy, zamýšľa sa Ivan Bošňák.


Analytik projektu Dáta bez pátosu Ivan Bošňák v svojom statuse na sociálnej sieti nemilosrdne prevetral profesiálnu minulosť reprezentantov dvoch krajín, ktorí sa včera v Moskve stretli. Dmitrieva a Matoviča.
Nerovný boj

Keď Dmitriev končil v 2010 v LA po Goldman Sachs aj v McKinsey, tak Igor končil s regioPRESSom v Trnave.

"My, čo máme dlhoročné skúsenosti so škôl aj praxe v zahraničí máme pochopiteľný rešpekt z ľudí, ktorí robili veci ako pán Kirill," hovorí Bošňák.

Belicová odmietačom Sputnika: To je tá vaša „sloboda, tolerancia, ľudské práva a ochrana životov. Je mi z vás zle
Ruská vakcína Sputnik V je späť v hre. Nie však tak, ako by si to mnohí Slováci želali, pretože Rusi ho od nás žiadajú vrátiť. Nahnevaná na to je aj expremiérova sestra Zuzana Belicová, ktorá svoje pocity vyjadrila na sociálnej... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Z Dmitrievovej profesnej histórie vymenoval aspoň to, že šéf Ruského fondu pre priame investície vyštudoval Stanford a Harvard, pracoval ako investičný bankár v spoločnosti Goldman Sachs v New Yorku a ako konzultant v spoločnosti McKinsey & Company v Los Angeles, Moskve a Prahe. A to, samozrejme, nie je všetko.

"A náš Igor robil v regionPRESS, a ešte uvádza, že dal prepísať z poznámok sestre kamaráta svoju diplomovku a v roku 2007 dal prepísať firmu na svoju manželku," vymenúva Bošňák.
Profesionál verzus Matovič

A tento náš reprezentant "bol za naše prachy (dane) rokovať o kontrakte zamnoho mega eur v Moskve s akou zostavou-tímom právnikov, prekladateľov a poradcov??? Lebo oproti nemu ako partner sedel skúsený, vzdelaný profesionál, ktorý ho musel v záujme chránenia záujmov svojej strany uvariť za pár minút na well-done," zdvíha obočie analytik.

Český novinár: Matovič v Moskve "poblil" svoju vlastnú krajinu. Heger ho musí odvolať
Ľuboš Palata je český novinár a publicista, ktorý okrem iného písal aj pre poľskú Gazetu Wyborczu, či náš denník SME. Komentuje aj situáciu ohľadom Matovičovho "výletu" do Moskvy. Podľa jeho názoru expremiér ovracal svoju vlastnú krajinu a mal by... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Michal Filek


A presne podľa toho Matovičova intervencia aj skončila. Musíme odovzdať vakcínu a ešte zaplatíme aj pokutu. A Matovič pre zmenu všetkých nazval idiotmi.

A to ešte pred pár dňami expremiér na facebooku uviedol, že "urobím všetko preto, aby sa milión ľudí Sputnikom V mohol na Slovensku konečne začať očkovať. O výsledkoch budem informovať. Držte palce". O výsledkoch sme už informovaní.

Belousovová: "Pán Matovič, čo tu teraz vyplakávate? Aj toto sa vám podarilo pokašľať"
Anna Belousovová má jasno. Za fiasko s vakcínami Sputnik, ktoré budeme musieť zrejme vrátiť do Ruka, nesie zodpovednosť Igor Matovič. Jeho hnutie má totiž zodpovednosť za ministerstvo zdravotníctva, aj ústav, ktorý zadal jeho... Čítať ďalej
09 | 04 | 2021 | Michal Filek

Poučil sa?

"Nie sme ovce a nikto - nikto z nás si nezaslúži slovo, pomenovanie, oslovenie idiot. Možno je čas s tým sprostým osočovaním skončiť a štátnicky sa odpratať do posledného kúta svojej povaly alebo do kuchynky alebo kukrbu a nechať nás dýchať," hovorí analytik.

V závere vyslovil Bošňák aj zbožné prianie. "Ja napríklad osobne a pevne verím, že to bola v Moskve určite slušná lekcia, dokonca posledná a čím menej svedkov tam bolo, tým lepšie pre Slovensko."

ŠÚKL: Neboli sme upozornení, že by testovanie vakcín v SAV porušilo zmluvu
Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) tvrdí, že nebol nikým zodpovedným za dovoz vakcíny Sputnik V upozornený na to, že by malo testovanie v Slovenskej akadémii vied (SAV) údajne porušovať utajenú zmluvu s ruským výrobcom. Hovorkyňa ŠÚKL... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR