Politik, ktorý pred očami celého národa kašle na ústavu a zákony, nemôže byť zárukou boja s mafiou
09 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Jasné, stručné a výstižné. Konečne uzrelo svetlo sveta stanovisko politika, bývalého podpredsedu vlády a ministra vnútra, Ivana Šimka.


"Ak si niekto myslí, že politik, ktorý pred očami celého národa kašle na ústavu a zákony a robí si čo chce, môže byť zárukou boja s mafiou, tak nevie, čo je to mafia." Píše okrem iných politických postov aj bývalý minister vnútra Ivan Šimko v statuse na sociálnej sieti.

Reprofoto FB (@Ivan Šimko)

Práve naopak

A Ivan Šimko dodáva: "Alebo práve naopak, vie a vyhovuje mu to. Pravda, iba pokým je pri moci jeho klan."

Toľko zo statusu Ivana Šimka. Pod jeho názory sa zvyčajne nachádzajú kultivované komentáre, redakcia HD z nich nižšie vyberá a ponúka:

Zverejňovať dôverné informácie a vytvárať tak tlak - to robili eštébáci, pripomína bývalý podpredseda vlády Šimko
Jeden z podpredsedov našich porevolučných vlád otvoril diskusiu či a do akej miery zverejňovať nahrávky z rokovania vlády, alebo len nahrávky jej uznesení. V každom prípade odmieta vytváranie nátlaku voči oponentovi na základe zverejňovania... Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Ivan Brožík

Nikto si na nich netrúfol

"Ostatní však s tou mafiou boli ochotní spolupracovať a nechali ju prerásť do obludných rozmerov. Kde boli všetci hrdinovia doteraz? Okrem pár novinárov a pár politikov, si nikto na nich netrúfol. Teraz všetci hrdinsky skáču do tejto vlády."
Iba marketing, celý boj proti mafii

"Jeho boj proti mafii bola len marketingová záležitosť, ktorá mu umožnila dostať sa k moci. To ako koná, ako sa vyjadruje a čo má dokázané, len nepotrestané, ho definuje jasne. Je to nehodný podliak."
Fascinácia vierou vo vodcu

"Mňa fascinuje, ako ľudia dobromyseľne veria tomu, že táto vláda je zárukou, že sa nebude pokračovať vo veľkom rozkrádaní tohto štátu. Viete si predstaviť, ako by sme túto koalíciu hodnotili, keby vládla 12 rokov?"
Každému je jasné, o koho ide

"Pan Šimko, opäť. Prečo tu dotycnu osobu presne nepomenujete... Čoho sa Vy bojíte? Mate čistý štít podľa mňa, tak menujte... Napíšte, že ide o Matovica... Alebo sa mýlim?"

(Medzititulky red. HD.)

Ivan Šimko: "Parlament nemá robiť personálnu politiku v štátnej správe"
Vo voľbách vám stačí získať akýmkoľvek spôsobom parlamentnú väčšinu, stačí aj jednoduchú, ale najlepšie ústavnú a môžete si privlastniť štát, menovať koho a kam chcete. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Ivan Brožík