Fico sa môže opäť spokojne usmievať, obvinenie voči nemu zrušil ním nenávidený Lipšic
09 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Nariaďujem čo som nariadil a ruším čo som zrušil. Aj tak by sa dal opísať stav okolo obvinenia trojnásobného premiéra Roberta Fica. Toho obvinili v známom prípade keď sa zastal poslanca Milana Mazureka po jeho odsúdení za extrémistické vyjadrenia z 2. októbra 2016.


NAKA síce pred niekoľkými dňami opäť obvinila šéfa Smeru-SD Roberta Fica z podpory extrémizmu za to, že schvaľoval trestný čin odsúdeného Milana Mazureka z ĽSNS. Špeciálny prokurátor však tento týždeň toto obvinenie zrušil, informuje o tom aj portál aktuality.sk.
Mazurek len povedal to, čo si myslí takmer celý národ

Dnes už bývalého poslanca Kotlebovej ĽSNS Mazureka odsúdili za výroky z roku 2016, ktoré povedal v žilinskom rádiu Frontinus. V živom vysielaní dokonca hovoril o „celej komunite cigánskych asociálov“. Milan Mazurek tiež rozprával zážitky zo základnej školy, kde keď sa, podľa neho, otvorili dvere na osobitnej škole oproti tej ich, „bolo to ako v zoologickej záhrade“.

Mazurek hovoril aj o tom, ako by mal štát zasiahnuť a že Cigáni si z plodenia detí nebudú môcť robiť biznis. Počas približne dvoch hodín hovoril Mazurek napríklad aj o „cigánskom terore“ či o tom, ako na riešenie rómskej problematiky pôjde 300 miliónov eur, z čoho polovica sa minie na bývanie pre ľudí, ktorí pre „náš národ nikdy nič neurobili“ a v budúcnosti „nám nič neprinesú“.

Súd vtedy uznal Milana Mazureka vinným z hanobenia rasy, národa a presvedčenia a uložil mu finančný trest 10-tisíc eur. Šéf Smeru-SD rozsudok nad Mazurekom, ktorý pre to prišiel o mandát poslanca v Národnej rade, komentoval v septembri 2019 tak, že Mazurek len povedal to, čo si myslí takmer celý národ.

Robert Fico teda opäť nakrátko čelil obvineniu. Pre Aktuality.sk to potvrdil hovorca Generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic však uznesenie vyšetrovateľa zrušil ako nezákonné. „K obvineniu R. F. došlo na rovnakom skutkovom základe ako v decembri 2019. A to uznesením vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic toto obvinenie z úradnej moci ako nezákonné zrušil,“ uviedol Skladan.

Fico nikoho nehanobil. Je to smiešne obvinenie, zastal sa Fica Kaliňák
Robert Kaliňák sa dnes na sneme SMERu vyjadril k obvineniu svojho predsedu. Čítať ďalej
07 | 12 | 2019 | SITA

Ficove obvinenie zrušil jeho dlhoročný politický nepriateľ

Robert Fico tvrdil, že orgány činné v trestnom konaní a súdy často rozhodujú pod tlakom médií a nie na základe skutočných dôkazov. Dodal, že Smer-SD je strana s jasnou protifašistickou orientáciou.

„Rešpektujem rozsudok Najvyššieho súdu voči poslancovi Národnej rady Milanovi Mazurekovi. Ale zaraďujem ho do kategórie mediálnych. Po ňom budú preferencie pána Kotlebu a jeho strany utešene rásť“ povedal vtedy šéf Smeru-SD. Pikantné na zrušení obvinenia Roberta Fica špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom je, že Fico ho celé roky kritizuje. Najskôr ako politického súpera a teraz ako špeciálneho prokurátora. Tento týždeň dokonca k nemu zvolal samostatnú tlačovú besedu kde hovoril aj o tom, že je zbytočný, lebo vinou konfliktu záujmov nemôže vo viacerých veciach rozhodovať.

"Musíme rešpektovať akékoľvek rozhodnutie prokuratúry a polície, reaguje premiér na obvinenie Roberta F.", tvrdí Pellegrini
Musíme rešpektovať akékoľvek rozhodnutie prokuratúry a polície. V súvislosti s obvinením Roberta F. z podnecovania rasovej nenávisti to vyhlásil predseda vlády SR a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini. Vyšetrovateľ NAKA dnes obvinil Roberta F. z... Čítať ďalej
05 | 12 | 2019 | SITA