USA uznali, že zostava ruských Suchojov predstavuje budúcnosť vzdušných úderov
08 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Dvojica ruských stíhacích strojov Su-57 piatej generácie a ich krídelník, bezpilotné lietadlo SU-70 Ochotnik, by mohla nahradiť celú letku. Píše americká odborná publikácia Popular Science s odvolaním sa na vyhlásenie armádneho experta Pentagónu Samuela Bendetta.


Podľa publikácie táto okolnosť zmení ruské plánovanie vedenia vzdušných bojových akcií tak na úrovni celého vojenského ťaženia, ako aj v prípade konkrétneho súboja. Článok si všimol portá vpk.name.

Prvé zabijácke dvojča dvoch Suchojov s jedným pilotom už lieta (video)
Hovoria im "lovci". Sú to bezpilotné bojové lietadlá s hmotnosťou väčšou, ako americké stíhačky F-16. Ruskí piloti ich volajú Ochotniky, kódové označenie v NATO je SU-70. Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Predĺžená ruka

Publikácia konkrétne informuje, že bezpilotný SU-70 Ochotnik zvýši dosah a účinnosť pilotovaného Su-57. Pilot sa tak nemusí dostať do kriticky nebezpečnej situácie a v spolupráci s velením na zemi môže z bezpečnej vzdialenosti koordinovať činnosť bezpilotného dvojčaťa vo vzduchu.
Budúcnosť už je prítomná

Popular Science tiež poznamenáva, že použitie raketových a bombových zbraní  "súrodeneckým" dronom bude ovládané z kokpitu vedúceho stíhača. Publikácia pripomína, že program Ochotnik SU-70 v koordinácii s SU-57 má pre ruskú armádu veľký význam, pretože spĺňa podmienky budúcich konfliktov.
Američania sú dosť pozadu

Nedávno titul The Drive informoval , že málo známa americká raketa XQ-58A zlyhala pri pokuse o vystrelenie ešte v trupe dronu ALTIUS-600. Ten by sa ma stať akýmsi "dvojčaťom" pre F-22 Raptor a F-35 Lightning I.

(Medzititulky red. HD.)

Unikátne letecké testy "nadpozemského" ruského Suchoja SU-70 vydesili Pentagon aj Biely dom (video)
Špecializované "západné" armádne vojensko-politické portály zaznamenali, že Rusi uskutočnili jedinečný komplexný test multifunkčného úderného-prieskumného Suchoja „Ochotnik-B“. NATO stroj označuje kódom S-70. Agentúra pre pokročilé výskumné... Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Ivan Brožík