Počiatkova chobotnica pod Remišovou stále funguje
08 | 04 | 2021 I Imrich Kovačič

Niečo okolo 500 miliónov euro nedokázalo Slovensko z vyčlenených prostriedkov minúť v roku 2020 na IT projekty. Teraz sa rýchlo hľadá ako to schovať, píše na sociálnej sieti profil Nekŕmte nás odpadom.



Nový úrad, stará mizéria

Na Remišovej ministerstve schováme všetko, urobíme aj rýchlu zmenu účelu prostriedkov a to s jediným cieľom - len aby si to verejnosť nevšimla.


Bolo že to slávy, keď sa Veronike Remišovej podarilo pretransformovať po voľbách úrad podpredsedu vlády na samostatné ministerstvo. A nielen to. Vytvorila sa v Košiciach aj štátna firma - Slovensko IT, a. s. Chyba je len v tom, že štátne IT sa nijak nezlepšilo, ba dokonca zhoršilo. A, žiaľ, vystavilo ľudí nedôstojným a kvôli pandémií aj život ohrozujúcim situáciám.

Spomeňte si len na systém prihlasovania na očkovanie, či neschopnosť napojiť na systém objednávok všetky odberové miesta na testovanie na Covid-19. Do toho za viac ako rok pandémie nedokázal štát spustiť účinnú e-karanténu, či funkčné e-rúško. A to sme len pri boji s Covidom. Štát na plnej čiare zlyháva aj v iných IT projektoch.

Draxler: Poďakujme sa slovenským médiám - Matovič je ich produkt, oni ho milovali a splodili!
Zjavil sa, votrel sa do priazne médií. Ich neskúsení a ľahko ovplyvniteľní novinári si Matoviča zamilovali. Tak ako mnoho vodcov pred ním vrátane Mečiara. Vrátane Dzurindu. A vypustili Krakena. Matovič je produkt mediálnej mašinérie, hovorí... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Nové tváre, staré maniere

Ministerstvo pod vedením Remišovej na dlhé mesiace zastavilo rozbehnuté projekty, ba dokonca sabotovalo aj mnohé rozbehnuté IT projekty na iných ministerstvách. Všade videlo len zlodejinu, úplatky a nič nové nerozbehli. Aby nevznikol omyl, transparentnosť musí byť, ale toto bola len predstieraná hra. Výsledkom je, že podozrenia z netransparentnosti sa presunuli z ľudí okolo Richarda Rašiho na ľudí okolo štátneho tajomníka Mareka Antala.

Ten sa ako nominant strany Za ľudí kvôli tejto funkcii presťahoval do Bratislavy z Košíc a dokonca si tu už stihol kúpiť luxusný byt na prestížnej adrese v Panorama city. Obklopil sa ľuďmi blízkymi donedávna smerákom, teda ľuďmi, ktorí podozrivé schémy fungovania štátneho IT systému vytvárali.
Remišovej vrúcny vzťah so Smerom

Minulý týždeň prebehla médiami správa, že z ministerstva odišiel štátny tajomník Vladimír Ledecký. Vraj pod Remišovou nevedel pracovať. Škoda, z dvojice štátnych tajomníkov na ministerstve bol ten schopnejší. Smerácke kádre na ministerstve však ostávajú naďalej.

Miro Kollár: "Igor Matovič je nebezpečný - pre seba, pre koalíciu, pre vládu, ale hlavne pre Slovensko!"
"Jeho dnešný výlet do Moskvy je totiž nielen bezprecedentný a neakceptovateľný krok mimo mandát ministra financií, je to hlavne nezodpovedná zahranično-politická avantúra jedného urazeného ega, ktorá však už dnes ide jasne voči záujmom Slovenska."... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


V jednej z najvýznamnejších funkcií na ministerstve je stále Denisa Žiláková, blízka spolupracovníčka exministra Jána Počiatka a partnerka Počiatkovho kontroverzného podnikateľa v IT Jozefa Chamraza. Ako generálna riaditeľka riadi centrálny koordinačný orgán. Rozumej, sedí na europrachoch a rozhoduje o nich spolu s Marcelou Zubrickou, ktorá je dnes generálnou riaditeľkou financovania fondov. Tá na Remišovej ministerstvo prešla z ,inisterstva financií, kde verne slúžila Počiatkovi, či Kažimírovi.
Chamrazove chápadlá

Za šéfa IT najnovšie dočasne dali Andreja Kramára, ktorý sem rovnako nastúpil za smerákov a za “zlatých” Rašiho čias. Aj on je kamarát pána Chamraza, stačí si preveriť nákup e-kolkov na Slovenskej pošte, kde kedysi Kramár riadil IT.

V konečnom dôsledku aj samotný štátny tajomník Marek Antal má cez svojho financmajstra Martina Taliana ku pánovi Chamrazovi blízko. Talian síce z MIRRI musel odísť po prevalení podozrení, že “vypaľuje” IT firmy pre svojho kamaráta, ale tieto služby údajne poskytuje naďalej.

Veronika Remišová rada hovorí o minulej vláde ako o mafiánoch, zlodejoch a podobne. Smutné je len to, že “chápadlá” tejto korupčnej chobotnice sama naďalej a rada využíva.

Ledecký u Remišovej na ministerstve skončil. Bol na to dôvod
Vláda na svojom rokovaní odvolala k dnešnému dňu štátneho tajomníka ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Vladimíra Ledeckého. Urobila tak na návrh šéfky rezortu Veroniky Remišovej. Starosta Spišského Hrhova (okres Levoča)... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Gabriel Matta