Ministerstvo dopravy plánuje zrušiť na diaľnici v obci obmedzenie 90 km/h
08 | 04 | 2021 I editor01hd
Ministerstvo dopravy plánuje plánuje zrušiť na diaľnici v obci rýchlostné obmedzenie 90 km/h. Diaľnica je podľa rezortu dimenzovaná na vyššie rýchlosti bez ohľadu na to, či prechádza obcou, informuje portál topky.sk.

„Diaľnica je nadradená infraštruktúra, ktorá je navrhnutá na vyššiu rýchlosť. Nie je dôvod obmedzovať rýchlosť na diaľnici či prechádza alebo neprechádza obcou. Ak je potrebné rýchlosť na diaľnici prechádzajúcej obcou obmedziť, vykoná sa tak prostredníctvom príslušných dopravných značiek,“ argumentuje ministerstvo v dôvodovej správe.

Rezort ďalej uvádza, že podľa nariadenia EÚ budú mať všetky nové typy vozidiel od 6. júla 2022 povinný inteligentný systém obmedzenia rýchlosti. Táto povinnosť sa bude od 7. júla 2024 vzťahovať aj na všetky prvýkrát evidované vozidlá. Systém má vodičovi vhodnou spätnou väzbou dávať informáciu o rýchlosti zodpovedajúcej podmienkam na ceste.

Krym patrí Rusku a NATO si zaslúži, aby sa stratilo zo sveta, tvrdí rezolútne Ján Čarnogurský
Hroziaci vojnový konflikt na Ukrajine straší aj Slovákov. Viac o ňom, ale aj o vzťahoch medzi Ukrajinou a Ruskom, napísal na sociálnej sieti Ján Čarnogurský starší, ktorý je predsedom Slovensko-ruskej spoločnosti. Čítať ďalej
07 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik