Mesík: Po búrke v šerbli nazvanej "vládna kríza" SR predbehla v počte úmrtí i Britániu
08 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Analytik globálnych trendov a rizík Juraj Mesík v príspevku na sociálnej sieti Facebook poukazuje na nepriaznivé štatistiky úmrtí v dôsledku ochorenia COVID-19 na Slovensku. 

"Matovičov masaker dosiahol ďalší míľnik: Po Taliansku sme v počte mŕtvych predbehli aj Veľkú Britániu," začal Juraj Mesík príspevok. Porovnáva v ňom začiatok vlády expremiéra a terajšieho ministra financií Igora Matoviča so súčasnými štatistikami úmrtí na COVID-19. Jeho výsledok je však veľmi nepriaznivý.

"Ešte 5. novembra 2020 - päť dní po zahájení Matovičovho veľkého špajdľovania nosohltanov - sme mali oficiálne najmenej obetí na milión v Európe. Teda menej ako Fínsko a Nórsko," píše analytik.

Poukázal na štatistiky z posledných dní, podľa ktorých sa SR radí medzi krajiny s najväčším počtom úmrtí na koronavírus. Vládu Eduarda Hegera nazval druhou vládou Igora Matoviča.

"Po prvých dňoch Matovičovej vlády č. 2 - lebo o nič iné po búrke v šerbli nazvanej ´vládna kríza´ evidentne nejde - máme šancu, prebojovať sa aj v v konkurencii širšieho Balkánu ešte vyššie. Včera u nás hlásili + 87 obetí. Dnes plus 79. To je po Maďarsku, Bosne - Hercegovine, Macedónsku a Bulharsku najviac obetí na milión denne," uzavrel Mesík.



"Vývoj pandémie záleží od počasia. Heger sa môže postarať o dostatok liekov v lekárňach," prognózuje Mesík
Juraj Mesík, analytik globálnych trendov a rizík to vidí jasne. Podľa neho pokles úmrtí na Covid-19 ani tak nezávisí od pokračovania matovičových politík, ako od slnečného apríla. Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Diana Zaťková