Ferenčák: Druhú Matovičovu vládu nezaujíma, čo potrebujú ľudia
08 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Akože zakopaná vojnová sekera medzi Matovičom a Sulíkom sa zrejme opäť vykopáva. Môže za to podľa poslanca Hlasu Jána Ferenčáka odškodňovací zákon, respektíve pomoc pre podnikateľov.


Podnikatelia najmä v gastrobiznise, ale aj v hotelierstve či v rozličných malých obchodných prevádzkach, sú už takpovediac na lopatkách. Pomôcť im mal dlhší čas spomínaný odškodňovací zákon, z ktorého im ale, zdá sa, veľa peňazí nekvapne. A práve tento zákon bude podľa poslanca za Hlas-SD Jána Ferenčáka, ktorý to konštatuje aj v statuse na sociálnej sieti, jablkom ďalšieho sváru medzi už ministrami Matovičom a Sulíkom.
Z toho, čo povedal Matovič, je viac než zrejmé, že žiadna výrazná pomoc nebude

Ján Ferenčák priznáva, že ako primátor Kežmarku s veľkým znepokojením sleduje nástup rekonštruovanej vlády. „Už dlhšie upozorňujem, že po zdravotnej pandémii hrozí ekonomická. Ak malí a strední podnikatelia nedostanú rýchlu finančnú pomoc, tzv. odškodnenie za zatvorené prevádzky, mnohé z nich sa už neotvoria. Kvalita života obyvateľov bude ohrozená,“ varuje Ferenčák.

Podľa neho včerajšia slovná prestrelka Richarda Sulíka a Igora Matoviča po zasadnutí vlády o tzv. odškodňovacom zákone pre podnikateľov neveští nič dobré.

Sulík tento zákon síce pripravil, ale odpoveď nového ministra financií bola tvrdá. Matovič mu totiž odkázal, že

- má iné štatistiky a pomoc vlády podnikateľom je dostatočná,

- Sulíkov návrh je ako Columbova žena, všetci o nej počuli, ale nikto ju nevidel,

- túto kompetenciu Sulíkovi odoberá a berie si ju pod seba na MF.



„Z toho, čo povedal nový minister financií, je viac než zrejmé, že žiadna výrazná pomoc nebude. A to napriek tomu, že experti a ekonómovia apelujú, že pomoc je nedostatočná a pomalá. Bez ohľadu na to si zjavne druhá Matovičova vláda žije svoj život. A čo potrebujú ľudia, ich asi až tak nezaujíma,“ konštatuje na záver Ján Ferenčák.

Sociálna situácia medzi malými podnikateľmi a živnostníkmi je už kritická, konštatuje Ferenčák
Nielen pandémia, ale hlavne opatrenia vlády proti nej tvrdo zasiahli najmä podnikateľov. A práve jedna časť z nich, prevádzkovatelia kaderníctiev, manikúr a pedikúr sa chystajú od 15. apríla otvoriť prevádzky. O pomoc ľuďom žiada v statuse aj... Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik