Svetová zdravotnícka organizácia dúfa, že do jej systému budú zahrnuté ruské vakcíny proti Covid-19
07 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

WHO ocenila úroveň zdravotnej starostlivosti v Rusku. Organizácia tiež dúfa, že do jej systému budú zahrnuté aj ruské vakcíny proti koronavírusom. Uviedla to v stredu zástupkyňa WHO v Ruskej federácii Melita Vujnovičová na online konferencii, ktorá sa časovo zhoduje so Svetovým dňom zdravia.


„WHO, jej riaditelia či regionálny riaditeľ WHO pre Európu Hans Kluge, ktorý minulý rok navštívil Rusko, vysoko oceňuje existujúce stratégie verejného zdravia v Rusku." Informuje aktuálne pri príležitosti Svetového dňa zdravia portál tass.ru.

Koaličná kríza ešte nedoznela a Sulík opäť kritizuje Matoviča: ŠÚKL stále nevie, čo so Sputnikom
07 | 04 | 2021 | Tibor Sipos

Na svetovej úrovni

"Ciele a ukazovatele, ktoré sú v týchto stratégiách, sú absolútne v súlade s globálnou a regionálnou stratégiou na rôznych úrovniach, “ uviedla WHO.

Vujnovičová poznamenala, že bola svedkom snáh ruskej vlády, ministerstva zdravotníctva a ďalších orgánov na všetkých úrovniach bojovať proti pandémii. „Flexibilita systému umožňovala účinne odolávať infekciám, chrániť obyvateľstvo a zabrániť rozpadu systému zdravotnej starostlivosti pod prílivom pacientov, najmä na samom začiatku šírenia vírusu, keď boli všetci v absolútne ťažkej situácii, keď bol akútny nedostatok masiek a všetkého ostatného, ​​“ zdôraznila.
Tri vakcíny pre WHO

Vujnovičová poukázala na jedinečné úspechy ruskej medicíny pri vývoji nových vakcín a liekov proti koronavírusu. "V krajine sú registrované tri vakcíny. Dúfame, že budú zahrnuté do systému WHO," uviedla.

Zástupca WHO tiež poďakoval Rusku za to, že jeho vakcína je k dispozícii obyvateľom mnohých krajín vrátane Srbska. "Vyzývam všetkých ľudí, aby chránili seba a svojich blízkych. Vieme, že svet si vďaka vakcínam podmanil záškrt, čierny kašeľ, osýpky, obrnu a kiahne. Dúfame teda, že vakcíny, hygiena a zdravý životný štýl pomôžu spoločne poraziť túto pandémiu."

(Medzititulky red. HD.)

Andrej Danko vyzýva vládu, aby konečne spustila očkovanie aj Sputnikom V
"SNS vyzýva vládu, aby prestala blokovať Sputnik V a uvedomila si svoju povinnosť dať občanom k dispozícii všetko, čo je dostupné na ochranu ich životov a zdravia. Sputnikom sa očkuje už v 67 krajinách sveta. U nás leží 200 000 kusov na sklade a... Čítať ďalej
07 | 04 | 2021