Slota: Bez hanby a vďaka médiám za pár hodín zmietli zo stola kauzu odmien pre "našich" úradníkov
07 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"Štatistiky priemernej mzdy na Slovensku hovoria, že Slovák, aby zarobil sumu 23 428 euro, musí poctivo pracovať viac ako jeden kalendárny rok. Ak si však nájdete teplé miestečko pri stoličke novopečeného premiéra, tak sa vám môže pošťastiť, že takúto závratnú sumu dostanete jednoducho ako vianočnú odmenu. Len tak. Veď ste náš človek." Citát Pavol Slota


"Nie, neklamem. Nie, nesníva sa vám. Teda vám sa o takých odmenách môže len snívať. Skrátka a dobre, Hegerovým ľuďom z rezortu financií sa ale rozprávkové odmeny neprisnili a ďalším zamestnancom z jeho budovy rozdal odmeny v hodnote viac ako 71 tisíc euro." Pripomína málo známy fakt v statuse na sociálnej sieti Pavol Slota.


"Ľudské aj odborné dno, osobné animozity, nezáujem o občanov," popisuje súčasnú koalíciu Pavol Slota
"Tak ako v minulosti prišiel Igor Matovič s návrhom na rozdeľovanie financií z fondu obnovy podľa preferencií získaných vo voľbách, dnes opäť ukázal ako chápe rovnováhu moci a riešenie kríz," píše Pavol Slota. Čítať ďalej
23 | 03 | 2021 | Ivan Brožík


Reprofoto FB (@Pavol Slota)

Nejde o fazuľky

"Ak sa na to pozrieme inou optikou, tak, milí priatelia, je to suma za rodinný dom na vidieku. A to aj so slušným pozemkom. Podobné ´šetrné a obozretné´ nakladanie s verejnými financiami ukázal Eduard Heger vo vedení rezortu, keď náš verejný dlh narástol o vyše 12 percent z hrubého domáceho produktu. A momentálne je historicky na najvyšších hodnotách - 60,7 percenta nášho HDP. A to bolo rečí o prázdnej komore."



Oni to dokázali

"Dá sa niečo, čo je prázdne, vyprázdniť ešte viac? Ak sa to dá, potom Eduard Heger a celá vláda sú géniovia alebo proste matematika nepustí a výkriky vtedajšej opozície boli iba marketingom a predovšetkým klamstvom pre voličov." Tvrdí Pavol Slota.



Chýbajú im sociálne cítenie i rozum

"Áno uznávam, sme uprostred krízy. Ruku na srdce, aj v nej sa dá hospodáriť sociálne a s rozumom. Jedno aj druhé matovičovcom, či dnes už vlastne hegerovcom, chýba. A to nezabúdajte, že si ideme požičať 6 miliárd z Bruselu, ktoré majú slúžiť práve na vyrovnávanie sa s krízou."


Pavol Slota: Zostáva len dúfať, že sa za nás pápež pomodlí
19 | 01 | 2021 | sefredaktor


Reprofoto FB (@Pavol Slota)

Transparentní iba pred voľbami

"Preto okrem pôžičky z Bruselu rastie aj verejný dlh a nikto nevie prečo. Ministerstvo financií neposkytlo veľa údajov, na čo boli tieto peniaze spotrebované a prečo sme nevyužili možnosť čerpania peňazí z EÚ, v ktorých čerpaní sme suverénne najhoršími medzi členskými krajinami. Treba pripomenúť, ako pred voľbami kričali dnešní vladári vety o potrebe transparentnosti?"



Kauza je, ale všetci mlčia, aj médiá

"A takto náš nový, štedrý premiér nakladá s verejnými zdrojmi. S peniazmi nás všetkých. Uprostred krízy, miesto podpory ekonomiky, pomoci podnikateľom a, samozrejme, aj sociálne slabším. Rozdáva rozprávkové odmeny a tým vedome neváha nafukovať náš verejný dlh. Bez hanby.


A rovnako tak bez hanby sa táto informácia prevalila médiami a za pár hodín sa rýchlo spratala zo stola. Naozaj si tu niektorí myslia, že Slováci nevidia a nepočujú?"


"Táto skupina politikov, odvážne sa nazývajúca vláda, vytvára tak významný dlh, ktorý budú splácať ešte naše vnúčatá. Je čas sa tomu postaviť." Končí status na sociálnej sieti ku kauze odmien pre "našich" Pavol Slota.


(Medzititulky red. HD.)

Pavol Slota: Zostáva len dúfať, že sa za nás pápež pomodlí
19 | 01 | 2021 | sefredaktor