Ruský veterán si zo šrotu vyrobil vlastné obojživelné terénne vozidlo (VIDEO)
07 | 04 | 2021 I Lukáš Leca

50-ročný ruský veterán si podomácky vyrobil vlastné obojživelné terénne vozidlo tak, že "pozliepal" diely z dvanástich rôznych automobilov vyrobených v jeho vlasti. Vrátane legendárnych vozidiel ako Lada Niva a Moskvič 2141, informuje portál RT.


Jurij Suchorukov po strate nohy v Afganistane mal problémy s pohybom. Komplikácie ešte zhoršili aj zlé cesty v jeho malej dedine. Najmä ťažkosti dostať sa k neďalekej rieke ho inšpirovala k výrobe vlastného vozidla, ktoré staval štyri a pol mesiaca.

Jeho nový vynález ľahko prejde bahnom a močiarmi a môže dosiahnuť rýchlosť až 40 kilometrov za hodinu.



"Musel som niečo vymyslieť, aby som sa ľahšie dostal k rieke. Spočiatku mi napadlo vyrobiť malé terénne vozidlo, ktoré by len došlo k rieke a späť. Potom som si pomyslel, že to je málo. Rozhodol som sa vyrobiť obojživelné auto. Mám manželku a syna, čo ak by sa chceli povoziť aj oni," uviedol vášnivý rybár Suchorukov.

Vozidlo bolo postavené z častí nefungujúcich áut, ako napríklad zadná náprava vozidla Žiguli. Ostatné časti, napríklad dezén húsenice okolo kolies, boli vyrobené od nuly.

Napriek tomu, že výstavba stála iba 100 000 rubľov (1 300 dolárov), rodina Suchorukovovcov už dostala ponuku na nákup terénneho automobilu v hodnote viac ako 600 000 rubľov (7 800 dolárov). Nemajú v pláne však vozidlo predať. V skutočnosti sa ich vozidlo preslávilo v miestnej komunite.

Taiwan uskutoční vojenské cvičenia simulujúce „nepriateľskú inváziu“ uprostred rastúceho napätia s Čínou
Taiwan uskutoční vojenské cvičenia predstavujúce útok z čínskej pevniny. Ide o súčasťou každoročných vojnových hier. Zahŕňajú počítačové simulácie a nácvik živej streľby, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 04 | 2021 | Lukáš Leca