Ministerstvo zdravotníctva oznamuje, že ochota ľudí zaočkovať sa dosiahla rekord. Je to pravda?
07 | 04 | 2021 I Petra Demková

„Ochota ľudí dať sa zaočkovať proti Covidu dosiahla rekordnú úroveň,“ ohlasuje hrdo na svojej facebookovej stránke MZ SR. Na podporu svojho tvrdenia zverejňuje aj prieskum SAV. V kontradikcii informuje televízia TA3, že do košického veľkokapacitného očkovacieho centra sa na očkovanie z očakávaných 1 500 ľudí prihlásilo len 170. 



Tvrdenie ministerstva

„Ochota ľudí dať sa zaočkovať proti Covidu dosiahla rekordnú úroveň,“ ohlasuje hrdo na svojej facebookovej stránke MZ SR. Na podporu svojho tvrdenia zverejňuje aj prieskum SAV. Vraj „v prieskumnej spoločnosti MNFORCE a agentúry Seesame v marci by sa dalo zaočkovať 41,8 percenta opýtaných + 7,2 percenta odpovedalo, že už zaočkovaní boli“.

Analytik Bránik: NCZI sú smradi a neschopná a lenivá banda. Vyprodukovali reťazec idiotín a blbostí!
07 | 04 | 2021 | Petra Demková


Podľa ministerstva zdravotníctva je to nárast v porovnaní s predchádzajúcim prieskumom, „kedy na prelome januára a februára bolo ochotných dať za očkovať 39,8 percenta opýtaných a iba 1 percent opýtaných odpovedali, že už zaočkovaní boli.“ Ministerstvo následne uvádza aj ďalšie štatistické údaje, ktoré si môžete pozrieť aj tu.
Verzus tvrdenie TA3

Paradoxne, televízia TA3 v utorok informovala, že "v Košiciach chceli zaočkovať 1500 ľudí, prihlásilo sa len 170". „Košický samosprávny kraj hlási voľné miesta na očkovanie vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od Moderny. Informovala o tom hovorkyňa KSK Anna Terezková,“ píše sa na stránke TA3.

Prinajmenšom teda v druhom najväčšom meste na Slovensku je záujem o očkovanie enormne nízky.

TA3 priniesla aj stanovisko KSK: „V stredu sme chceli zaočkovať 1 500 ľudí vakcínou od Moderny, ktorá je zložením podobná Pfizeru a jej účinnosť sa pohybuje na úrovni 94 percent. Aj napriek vysokej účinnosti tejto vakcíny sa do dnešného rána prihlásilo na očkovanie touto očkovacou látkou iba 170 ľudí. Vakcín máme dostatok, prosíme preto záujemcov, ktorí spĺňajú podmienky na očkovanie, aby sa registrovali do nášho očkovacieho centra,“ uviedol pre TA3 predseda KSK Rastislav Trnka.

Kde je pravda? Nerobí náhodou ministerstvo zdravotníctva za pomoci SAV a reklamných a prieskumných agentúr očkovaniu len marketingovú kampaň?

Adela Vinczeová vychválila vakcináciu a opäť sa pustila do svojho otca. Prečo to robí?
Moderátorka Adela už niekoľko mesiacov udivuje verejnosť svojimi novými, nečakanými názormi. Zdá sa, že jej manželstvo prinieslo aj inú životnú filozofiu a postoj k svetovým témam. A zatiaľ čo si jej manžel zmenu určite pochvaľuje, verejnosť ostala... Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Petra Demková