Korčok sa priznal: Za Matoviča a Sulíka kopal už vtedy, keď bol štátnym tajomníkom vo Ficovej vláde
07 | 04 | 2021 I Ivan Čeredejev
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok sa priznal. Za Igora Matoviča a Richarda Sulíka kopal už vtedy, keď bol štátnym tajomníkom vo Ficovej vláde a neskôr veľvyslancom Pellegriniho kabinetu. Vyplýva to z vyjadrení, ktoré poskytol pred rokovaním vlády TASR.

Je potrebné sa pozerať dopredu, no nemožno zabudnúť na chyby a omyly, ktoré sa stali. Pred prvým rokovaním vlády po rekonštrukcii kabinetu to povedal minister zahraničných vecí
Taraba: Kvôli Korčokovi a tejto vláde Slovensko nedokáže v EÚ nič presadiť
03 | 04 | 2021 | editor01hd
.

"Želám si, aby to bolo lepšie vládnutie, z môjho pohľadu ide o znovuzískanie dôvery občanov. Programové vyhlásenie vlády je dobré, teraz je preto dôležité, aby sme naplnili silný mandát, ktorý sme dostali vo voľbách," vyhlásil. Korčok vo voľbách v roku 2020 nekandidoval. Ako kariérny diplomat bol štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí tak vo Ficovej. Neskôr bol v roku 2018 vymenovaný za veľvyslanca Slovenskej republiky v USA. Po voľbách v roku 2020 ho SaS Richarda Sulíka nominovala za ministra zahraničných vecí.

Ak dnes kariérny diplomat Korčok tvrdí, že dostal mandát vo voľbách, potom je zrejmé, že svoje aktivity už vo Ficovej a Pellegriniho vláde koordinoval s Matovičom a Sulíkom. Otázne je, ako sa takýto postup zhoduje s postavením kariérneho diplomata.