Koaličná kríza ešte nedoznela a Sulík opäť kritizuje Matoviča: ŠÚKL stále nevie, čo so Sputnikom
07 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Koaličná kríza ešte ani poriadne nedoznela a Ruchard Sulík už znova kritizuje Igora Matoviča. Minister hospodárstva sa do ministra financií znova pustil kvôli nákupu ruskej vakcíny Sputnik V, informuje portál HN.

Sulík po rokovaní vlády reagoval na Štátny úrad na kontrolu liečiv (ŠÚKL), ktorý stále nevie vyniesť stanovisko ohľadom ruskej vakcíny. Nie je tak zrejmé, či sa ňou bude dať očkovať. Nečakaný nákup, ktorého iniciátorom bol Igor Matovič, sa stal podnetom koaličnej krízy. Slovensko sa z nej spamätáva dodnes. Tento krok ostro kritizovala najmä SaS na čele so Sulíkom, ktorý dokonca vyhovel Matovičovej podmienke a podal demisiu, aby následne odstúpil aj vtedajší premiér Matovič.

"Práca chvatná, málo platná. Presne takto to dopadne, keď sa robia veci zbrklo z večera do rána," reaguje Sulík po rokovaní vlády na to, že ŠÚKL stále nevie vydať oficiálne stanovisko ohľadom vakcíny Sputnik V. "My nevieme, čo je v tých ampulkách. Očakávam, že sa to dozvieme," zdôrazňuje Sulík.

Finálne stanovisko ŠÚKL očakáva aj novovymenovaný minister zdravotníctva Vladimír Lengvrský. Až po ňom bude môcť zvážiť ďalšie kroky a rozhodnúť, či sa vakcinácia Sputnikom V môže na Slovensku konečne začať.

hlavnydennik.sk/2021/04/07/lengvarsky-cisla-klesaju-stale-vsak-nemame-vyhrane-kedy-sr-prejde-do-bordovej-farby/