V Portugalsku namiesto vakcín používajú Ivermektín. Nakazení aj úmrtia im výrazne ubúdajú
06 | 04 | 2021 I Michal Filek

V Portugalsku predpisujú Ivermektín obvodní lekári preventívne. Výrazne im klesla úmrtnosť, aj chorobnosť, napriek tomu, že zaočkovaných majú len 10% obyvateľstva. Informáciu priniesol portál inenoviny.sk. 


Portugalskí lekári pritom upozorňujú na antikampaň, podľa ktorej má tento liek negatívne účinky, napríklad na pečeň. Sú to podľa nich dezinformácie a pacientom nič nehrozí.

V Portugalsku mali koncom januára za deň 16 432 pozitívnych prípadov. Po tom, ako začali predpisovať Ivermektín, je to menej ako 500 nových prípadov za deň.

Lekári tomuto lieku dôverujú viac, ako vakcínam. Vyrába ho miestna firma a jeho cena na mesiac je menej ao 5 eur. Na druhej strane proti lieku vystupuje silná vakcinačná lobby, ale aj výrobcovia nových liekov na Covid. Podľa portálu inenoviny bude stáť liek od firmy Merck stovky eur.

Na záver portál podotýka, že pandemická situácia je v Portugalsku oveľa lepšia, ako v krajinách, kde sa vo veľkom očkuje. Vrátane Izraela, kde zaočkovali aktuálne už takmer polovicu obyvateľstva. V Portugalsku je to menej ako 10%.

Vedci tvrdia, že nadmerné úmrtia nemá na svedomí Covid, ale lockdowny
Veda potvrdila varovania odborníkov: „Nadmerné úmrtia nemá na svedomí koronavírus, ale lockdowny. Za nadmerné úmrtia v Kanade, ktoré zdravotnícky a politický establišment zvaľuje na nový koronavírus, môže skôr nútenie ľudí zostávať doma namiesto... Čítať ďalej
05 | 04 | 2021 | Robert Bačinský