Čaká nás uvoľňovanie. Čo by sa mohlo v apríli otvoriť?
06 | 04 | 2021 I Michal Filek

Ak nakazených nezačne pribúdať, po 19. apríly by mohlo na Slovensku začať uvoľňovanie opatrení. Vyplýva to z covid automatu. Na ten by sa malo naskočiť po dvoch týždňoch, odkedy klesol počet hospitalizovaných s covidom pod 3000. To sa stalo minulý týždeň. Informáciu priniesol portál sme.sk. 


Keď sa tak stane, ako prvé by sa mohli otvoriť všetky obchody. Samozrejme s obmedzeniami podľa Covid automatu. Na jedného zákazníka by malo byť aspoň 15m2 a preukázať sa budeme musieť negatívnym testom.

Povoliť by sa mohol aj šport v exteriéri.

Rovnaké obmedzenia, čo sa týka počtu návštevníkov, by mali platiť aj pre kostoly a tiež gelérie a múzeá. V bazénoch budú obmedzenia ešte prísnejšie. Plávať bude môcť maximálne 6 ľudí súčasne.
Ďalšie uvoľnenie pod 2 500

Keď sa podarí znížiť počet hospitalizovaných pod 2 500, nastať by mohlo ďalšie uvoľňovanie. V covid automate by sme prešli z bordovej do tmavoružovej farby a od 26. apríla by mohlo prísť k ďalšiemu uvoľňovaniu.

Konečne by sa mali otvoriť aj terasy reštaurácií. Skončil by sa zákaz vychádzania, otvorili by sa kiná, divadlá a fitká.

Analytikom, ale aj niektorým poslancom sa zdá, že dvojtýždňový odstup, kým sa začne s uvoľňovaním po splnení príslušných kritérií, je príliš dlhý. Navrhujú to skrátiť na 7 dní.

Poslankyňa Jana Bittó-Cigániková žiada otvorenie terás reštaurácii už po 19. apríli.

Čaká nás ďalší presun vojakov. Ľudia nesúhlasia: "Národ bude humanitárne hľadieť s respirátormi na papuliach"
Ministerstvo upozorňuje na ďalší presun vojenskej techniky cez naše územie. "Ale kam idú?" pýta sa na facebooku diskutujúca. "Žeby mierová misia na Ukrajine?" Čítať ďalej
06 | 04 | 2021