"Musíme chrániť rodinu a bojovať proti migrantom a Bruselu," vyhlásil Orbán
05 | 04 | 2021 I Imrich Kovačič

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, predseda talianskej ultrapravicovej strany Liga Severu Matteo Salvini a poľský premiér Mateusz Morawiecki sa dohodli na presadzovaní záujmov kresťanských demokratov v Európe. Slovensko je v tomto procese vynechané, nemá ho kto zastupovať.


Na presadzovaní záujmov kresťanských demokratov v Európe a posilnení ich hlasov sa dohodli vo štvrtok v Budapešti predseda maďarskej vlády a predseda vládnej strany Fidesz Viktor Orbán, predseda talianskej ultrapravicovej strany Liga Severu Matteo Salvini a poľský premiér Mateusz Morawiecki. Informuje o tom spravodajský portál teraz.sk.

Maďarský premiér povedal, že najväčšia konzervatívna politická rodina Európskeho parlamentu sa zaviazala k spolupráci s pravicou. Maďarsko, Poľsko a Taliansko však spoločne plánujú budúcnosť a pripravujú program na "veľkú európsku diskusiu". Ich cieľom bude okrem zaviazanosti k severoatlantickej spolupráci chrániť slobodu, rodinu a kresťanstvo, ale aj odmietnuť cenzúru, "bruselské impérium", ilegálnu migráciu či antisemitizmus.

Európou otriasajú vlny protipandemických protestov. Média na Slovensku o tom mlčia
Protesty v Londýne, Bristole, Štuttgarte, Paríži, Belehrade či Bukurešti. Európou otriasajú protesty proti obmedzovaniu osobných slobôd. Vlády naprieč celým svetom čelia obrovskej vlne kritiky za to, že vzniknutú situáciu okolo pandémie nedokážu... Čítať ďalej
04 | 04 | 2021


Podľa Salviniho v Európe teraz prebieha najtmavšie obdobie po druhej svetovej vojne, voči čomu treba bojovať. "Bruselská elita toho nie je schopná," podčiarkol a poznamenal, že európska politika už nebude rovnaká, ako bola pred koronavírusovou pandémiou. Taliansky ultrapravicový politik bez uvedenia detailov načrtol založenie novej európskej politickej rodiny, o ktorej povedal iba toľko, že v jej vízii zaujíma dôležité miesto ochrana žien a rodín.

Salvini 10. marca avizoval, že Liga Severu chce založiť v Európskom parlamente novú pravicovú frakciu. Povedal, že túto novú alianciu chce založiť spolu s politickými subjektmi z iných členských štátov Európskej únie, napríklad z Maďarska a Poľska.

ŠKANDÁL: Dôveryhodnosť EMA vážne utrpela. Naozaj ju farmafirmy korumpujú?
"Čistý „obchod“ s využitím dôverných informácií, „rodinkárstvo“ a korupcia", obviňuje Európsku liekovú agentúru (EMA) rakúsky politik Gerald Hauser (FPÖ): Aká je pravda o prerozdeľovaní vakcín v EÚ? Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová