Adela Vinczeová vychválila vakcináciu a opäť sa pustila do svojho otca. Prečo to robí?
05 | 04 | 2021 I Petra Demková

Moderátorka Adela už niekoľko mesiacov udivuje verejnosť svojimi novými, nečakanými názormi. Zdá sa, že jej manželstvo prinieslo aj inú životnú filozofiu a postoj k svetovým témam. A zatiaľ čo si jej manžel zmenu určite pochvaľuje, verejnosť ostala z jej prerodu prekvapená. Mnohí sa pýtajú, či si kupuje lásku manžela, alebo sa len snaží svojimi novými „správnymi“ názormi zabezpečiť si aj do budúcna prácu.  


Adela Vinczeová akoby sa zbavením sa svojho priezviska „Banášová“ zbavila aj svojej starej identity. Prerod z Banášovej na Vinczeovú bol pomalý a trochu aj bolestivý, ale zdá sa, že ona sama je so svojím novým „ja“ spokojná. Známa moderátorka poskytla rozhovor bulvárnemu denníku Nový čas. V rozhovore sa predviedla vonku, na vzduchu, v respirátore. Pritom len pred nedávnom prekonala koronavírus, takže šanca že by niekoho nakazila, alebo že by sa nakazila sama, sa približuje nule.

Rozzúrený Viktor Vincze sa hádal s fanúšikmi v komentároch: Takto ste ho ešte nevideli!
Už to nevydržal! Na sociálnych sieťach pochválil zodpovedných ľudí. A potom si to nepríjemne zlízol. Viktor Vincze to však len tak nenechal, píše Pluska. Čítať ďalej
05 | 03 | 2021 | Timotej Dudka


V rozhovore Adela zopakovala, že jej otec koronu podcenil. Pri otázke redaktorky, či sa dá sama zaočkovať, keď uplynie jej lehota po ochorení, Adela evidentne zaváhala. Potom sa však rozhovorila o kolektívnej zodpovednosti. „Toto nie je moja korona, toto je naša korona a týka sa nás všetkých“ povedala Adela múdro ako z veľkej knihy. Dodala, že pokiaľ uvidí, že to bude na prospech všetkých a bude na rade, tak pôjde.

Pre Nový čas povedala moderátorka ešte aj toto: „Otec, ktorý sa na koronu pozeral inak ako my s Vikim, po vyliečení v rozhovore pre váš Nedeľník povedal, že koronavírus nespochybňoval, len kládol otázky, na ktoré nedostal odpoveď. Pýtal sa aj nás s Viktorom, my sme mu síce odpovedali, ale asi nie dostatočne. Rozhodne už koronu nepodceňuje. Zomrelo mu aj veľa známych,“ uviedla, stavajúc svojho otca do roly hlupáka.
Jediným kompasom vedecká oblasť

Redaktorka sa opýtala Adely aj, či sa jej názor na pandémiu menil, alebo či bol rovnaký od začiatku. Na to poskytla známa moderátorka dlhú odpoveď.

„...To sú veci faktov, vlastných skúseností, na to nie je taký alebo onaký názor. To ako keby sme sa pýtali, aký je názor na vzorec vody alebo kyseliny sírovej. Je to fakt, na tom sa nedá čo meniť. Skôr si myslím, že všeobecne prevláda zmätok v tom, že tým, že je to nová situácia, ani vedci sa ešte vo všetkom neorientujú. Takže sme všetci v spoločnom „polozmätku“ a pre mňa je jediným kompasom práve tá vedecká oblasť, ktorá sa dokáže určite o niečo rýchlejšie a presnejšie v tom zmätku zorientovať. Tiež som mala veľa otázok a nejasností. Ale základ je nevybrať si tú pravdu, ktorá mi vyhovuje, lebo mi zapadá do môjho konceptu, ale radšej ostať dlhšie aj bez odpovede a čakať na niečo, čo ma posunie ďalej. Je rozdiel chcieť vedieť, aká je pravda, alebo naháňať tie argumenty, ktoré mi zapadnú do predstavy o mojej pravde,“ zafilozofovala si moderátorka.

Čo je za obrovskou zmenou názorov Adely Vinczeovej (Banášovej)?   
Komentár Petry Demkovej Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Petra Demková

Spochybňuje kladenie otázok?

Je prekvapujúce, že tá, ktorá vždy nabádala ku kritickému mysleniu a k dôležitosti kladenia otázok, pri téme Korona spochybňuje kladenie otázok a prezentuje názor, že pravda o korone je jasná. Pravda je jednoducho tá, ktorú šíria politici za intenzívnej spolupráce médií. Hovorí o vedcoch, pritom úplne ignoruje fakt, že existuje celá škála vedcov, ktorí majú tiež adekvátne vzdelanie a tvrdia presný opak toho, čo unisono zaznieva z mainstreamových médií.

Následne sa moderátorka púšťa do súhrnu pozitív vakcinácie ako takej. Chváli sa aj vakcínami, ktoré sama dostala. Napriek tomu, že rozhovor je venovaný mnohým iným, ľahkým témam, človek sa ťažko zbavuje pocitu, že číta promo rozhovor farmaceutickej spoločnosti, zabalený do „lajfstajlu“.

http://www.hlavnydennik.sk/2021/04/01/podvod-s-testami-odhaleny-neexistuje-ziadna-pandemia/