"Je to škandál!" Pápež František dnes musel svoje najsilnejšie slová zopakovať dva krát (Eduard Chmelár)
04 | 04 | 2021 I Prevzatý článok

Komentár Eduarda Chmelára (Facebook / Eduard Chmelár)


Najsilnejšie slová, ktoré dnes predniesol pápež František pri príležitosti najväčšieho kresťanského sviatku zo srdca katolíckej cirkvi, musel zopakovať dvakrát a s významovou pauzou.


Hovoril o neutíchajúcich ozbrojených konfliktoch a pokračujúcich pretekoch v zbrojení na pozadí dramaticky rastúcej chudoby a pandémie vo svete. Ako jediný svetový líder hovoril o „ohlušujúcom a pohoršujúcom tichu“ okolo konfliktu v Jemene. Tieto výčitky majú svojho konkrétneho adresáta, lebo sú to západné štáty, ktoré túto genocídu podporujú a dodávajú tam zbrane. Ako však počujú tieto slová západní lídri? Mlčia alebo podporujú pravý opak.


Aj naši politici sa tešia na návštevu pápeža Františka na Slovensku, ktorá by nás vraj mala „duchovne obrodiť“. Ako, keď nikto z tých vraj „bohabojných“ politikov pápeža nepočúva a chce sa s ním len odfotiť pre imidž?



Pápež volá po odzbrojení, oni po zvyšovaní zbrojenia.

Pápež volá po záväzku voči Bohu, oni po záväzku voči NATO. Pápež volá po zastavení vojen, oni hecujú verejnú mienku smerom k chystanej novej vojne na Ukrajine a robia to propagandisticky tak primitívne, že by ich Goebbels nazval amatérmi: vraj ruské vojská sa približujú k svojimi hraniciam! Predstavte si tú drzosť! Kiež by aj americké vojská neprekročili vlastné hranice a zostali na tých svojich!


Ak NATO vyprovokuje Rusko, na Ukrajine „neostane kameň na kameni“
Izraelský expert Jakov Kedmi varuje, že ak Ukrajina nainštaluje americké raketové systémy namierené proti Ruskej federácii, stane sa terčom možného ruského preventívneho útoku. Uviedol Nation-news.ru. Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič

Pápež však vie, že pravda je veľmi prostá a neznesie výhovorky. On nežiada jednu stranu, on žiada všetky strany, aby sa zdržali vojenského riešenia všetkých konfliktov, lebo dnes každý rozumný a mierumilovný človek vie, že najväčšie mocenské zrážky súčasného sveta – či už je to Sýria, Jemen, Izrael alebo Ukrajina – nemajú vojenské riešenie.


Je chvályhodné, že najvyšší ústavní činitelia si dnes spomenuli na 76. výročie oslobodenia (menej už to, že to stále ponímajú ako lokálnu záležitosť, hoci výročia oslobodenia hlavných miest sa vo svete oslavujú ako výročia oslobodenia krajiny). No je vizitkou úrovne našich štátnych predstaviteľov, že tento odkaz umŕtvujú len do podoby vyprázdnených rituálov.


„Sloboda nie je samozrejmosť, a stojí za to o ňu bojovať,“ znie z úst nového premiéra ako fráza, ak ňou nemá na mysli úctu k padlým, ale odôvodnenie každého militaristického dobrodružstva, ak v proklamovanej túžbe po mieri orwellovsky tlieska zbrojeniu a presúvaniu obrovskej vojenskej techniky na východ. Títo ľudia ani nechcú chápať, ako zmilitarizovaná Európa v tridsiatych rokoch minulého storočia neprístupná spolupráci smerovala k vojne.


Kyjev priznal, že sa s NATO spoločne pripravuje na vojnu o Krym (VIDEO)
Cvičenie NATO Defender Europe 2021 sú potrebné na precvičovanie vojny s Ruskom, uviedol zástupca Ukrajiny v trilaterálnej kontaktnej skupine pre Donbas Oleksij Arestovič, píše ruská spravodajská agentúra RIA. Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič

Dnes sa deje presne to isté a prejavy politikov sú prázdne reči.

Vyrastá nám tu generácia ako po lobotómii, ktorá nemá historickú pamäť, myslí, si, že druhú svetovú vojnu začali Rusi a že nás okupovali od roku 1945. Na druhej strane sú tu rovnako zaslepení rusofili, podľa ktorých za slobodu vďačíme len ruskému ľudu – čo je voči tým tisícom padlých Rumunov, Ukrajincov, Bielorusov či Kazachov krajne neúctivé.





Pápež tieto pozičné hry nehrá. Hovorí jasnou rečou, hovorí za mier a za odzbrojenie. Bez podmienok. Jeho hlas je čistý. Aj preto musel dvakrát zakričať to, čo dnes novinári a politici nechceli počuť a vyzdvihovali skôr milosrdenstvo alebo jeho apel na spravodlivé rozdelenie vakcín, ale pred týmto si zapchali uši.


Tak to kričme spolu, aby nás bolo počuť: Je to škandál!!!


JE TO ŠKANDÁL!!!


Biden asi nezmierni napätie medzi USA a Ruskom a nie je ani priateľom „konkurenčnej Európy"
Vláda „dogmatických“ demokratov dáva najavo, že USA za prezidenta Bidena pravdepodobne nevytvoria s Ruskom lepšie vzťahy. Uviedol to pre portál RT bývalý nemecký diplomat Frank Elbe. Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Lukáš Leca