S tou znôškou hlúposti, arogancie a nekompetentnosti, nemá Slovensko ani najmenšiu nádej
03 | 04 | 2021 I Imrich Kovačič

Pri vymenovaní novej vlády pod vedením Eduarda Hegera sme sa dozvedeli, že prezidentka Čaputová nevymenuje na post ministra sociálnych vecí a rodiny kandidáta Sme rodina Jozefa Hlinku.


Toto nevymenovanie trochu prekvapilo


Prezidentka išla podľa politológa Romana Michelka na hranu ústavy. Podľa neho by skôr očakávalo, že stopne najnekompetentnejšieho člena vlády Igora Matoviča, ktorý verejne vyhlasoval, že ekonomike vôbec nerozumie, a že rodinné financie riadi Pavlínka. Takú guráž však prezidentka nemala.


"To by jej tlieskala väčšina Slovenska." myslí si Michelko. "Nekompetentnosť, ako dôvod nevymenovania do vlády, pri tejto vláde určite nebude K.O kritérium. Ak by to bolo o odbornosti, vo vláde by nemohol byť nikto." konštatuje politológ.


Prieskum: Voľby by vyhral Hlas, druhý by bol Smer, OĽANO až štvrté. Ľudia chcú predčasné voľby!
02 | 04 | 2021 | editor01hd

Politológ sa zároveň domnieva, že prezidentka vie zjavne viac než obyčajní smrteľníci. "Ale možno je rozohraná väčšia hra, niečo naznačil Krajniak, skúsia to s výmenou rezortov, uvidíme, ako dopadnú." zamýšľa sa nad nevymenovaním Hlinku.


"Každopádne kríza sa neskončila len si táto sebranka zobrala krátky oddychový čas. Po Veľkej noci sa môžeme tešiť na ďalšie kolo. Ukazuje sa, že miliardy z Fondu obnovy budú premrhané, prepasieme tak okno príležitosti, ktoré sa otvára tak raz za generáciu." tvrdí na margo informácií o skončení vládnej krízy.


"Slovensko má strašnú smolu, koncentrovaná neschopnosť a nekompetentnosť vlády, prišla v najhoršom čase. V čase, kedy sme sa mohli odraziť od dna a vyhnúť sa pasci stredne príjmových krajín. S tou znôškou hlúposti, arogancie a nekompetentnosti, však nemáme ani najmenšiu nádej. Škoda, aj keď pravdupovediac, nič iné som nečakal." uzatvára Michelko.


Remišová to povedala na plnú hubu. Celá koaličná kríza bola o hľadaní vládneho fleku pre Matoviča
02 | 04 | 2021 | editor01hd