Odídený poslanec Valášek ide k Progresívnemu Slovensku. V parlamente tak bude hájiť PS
03 | 04 | 2021 I Gabriel Matta

Nezaradený poslanec Tomáš Valášek sa v najbližšom čase zrejme začne na pôde parlamentu vyjadrovať pod značkou strany Progresívne Slovensko (PS). Informáciu priniesol spravodajský portál Webnoviny.


Valášek ohlásil svoje vystúpenie z vládnej koalície a strany Za ľudí v reakcii na dovoz ruskej vakcíny Sputnik V. Pridal sa tak k straníckemu kolegovi Miroslavovi Kollárovi, ktorý svoj odchod z radov koaličných poslancov ohlásil ešte vo februári tohto roku. Valášek nasledoval Kollára o dva týždne neskôr. Obaja sa tak stali nezaradenými poslancami.

Valášek ani Kollár však neuvažujú, žeby sa vrátili späť do radov koaličných poslancov. Len nedávno sa špekulovalo, že spoločne plánujú vlastný politický projekt. Dnes je už všetko inak. „Už do budúcej schôdze by som chcel ísť s plnou podporou strany, ktorá má svoj odborný tím, má jasnú predstavu, aké Slovensko chce,“ povedal portálu Webnoviny.sk Valášek.

Kollár dlhodobo kritizoval vládne opatrenia proti pandémii a poukazoval na chýbajúcu sebareflexiu dnes už bývalého premiéra Igora Matoviča.

Miroslav Kollár sa aktuálne k vstupu do niektorej z mimoparlamentných strán vyjadruje opatrnejšie a tvrdí, že zatiaľ neplánuje nikam vstúpiť. „Rozprávam sa o svojej politickej budúcnosti s viacerými mimoparlamentnými demokratickými stranami,“ povedal portálu Webnoviny.

Heger je premiérom dva dni aj s cestou a už klame ako Matovič: Vraj nesloboda je zodpovednosť!
03 | 04 | 2021 | editor01hd