Remišová to povedala na plnú hubu. Celá koaličná kríza bola o hľadaní vládneho fleku pre Matoviča
02 | 04 | 2021 I editor01hd
Vicepremiérka a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová to povedala na plnú hubu. Ešte hodinu pred oficiálnym ukončením koaličnej krízy to vyzeralo na pád vlády. Celý čas totiž išlo o to, aby sa našiel vládny flek pre Igora Matoviča.

Remišová v rozhovore pre 1.pluska.sk odpovedala na otázku, či je pravda, že ešte v nedeľu 28. marca o 15:00, teda dve hodiny pred oznámením ukončenia krízy, sa nechcel Matovič vzdať premiérskeho kresla.

"Áno, je to pravda, situácia sa naozaj vyvíjala rôzne. Keby ste sa ma ešte v nedeľu o 14.00 opýtali, ako sa to skončí, tak vám poviem, že rozpadom vládnej koalície. Dnes by sme tu už zrejme nesedeli. Alebo by sme robili rozhovor o tom, ako sa mohla rozpadnúť vláda, ktorá mala ústavnú väčšinu," vyhlásila Remišová.

Kríza sa napokon skončila až po tom, keď SaS a Za ľudí ustúpili od požiadavky, aby Matovič úplne odišiel z vlády. A v záujme zachovania svojich pozícií mu odsúhlasili kreslo ministra financií.

Slovensko otvára oči a vidí, čo Matovič so Sulíkom priniesli. Chaos, chudobu a smrť
Prvým aprílovým dňom nastúpila na svoje miesta „nová“ vláda. Koalícii však v prieskumoch klesajú percentá, čo teší aj podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu. Ten jej v statuse, ako obvykle, „vykričal“ všetky jej neduhy. Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik