Podmienkou na získanie čínskeho víza bude zaočkovanie čínskou vakcínou
02 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

„Vydieranie“? Podmienkou na získanie čínskeho víza je zaočkovanie čínskou vakcínou. Účinok vakcíny Sinopharmu len 11,5 až 33,3 percenta


Čína chce „uľahčiť“ cudzincom z viacerých štátov vstup do krajiny. Musia byť však zaočkovaní čínskou vakcínou, píše epochtimes.de.



Čínska vakcína ako vstupenka do krajiny

Čínske veľvyslanectvo v USA oznámilo, že bude vybavovať žiadosti o víza od žiadateľov, ktorí boli zaočkovaní  čínskou vakcínou proti koronavírusu. Čínske veľvyslanectvá v iných krajinách vrátane Indie či Pakistanu tiež informovali o takejto požiadavke. 


Podľa oznámenia čínskeho veľvyslanectva v USA sa takýto predpis vzťahuje na ľudí, ktorí chcú navštíviť pevninskú Čínu kvôli pracovným povinnostiam, týka sa to  služobných ciest, ale aj humanitárnych dôvodov. Patria sem napríklad aj rodinné stretnutia.


7 z 10 ruských lekárov dôveruje domácej vakcíne Sputnik V, väčšina však neverí západným alternatívam
Najnovší prieskum ukázal, že 69 percent ruských lekárov dôveruje bezpečnosti a účinnosti domácej vakcíny Sputnik V. Ide o výrazný nárast oproti predchádzajúcemu prieskumu. Ten naznačoval, že sa ňou väčšina zaočkovať nedá, informuje portál... Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Lukáš Leca

Napriek zaočkovaniu treba absolvovať aj 3-týždennú karanténu!

Čínske nariadenie sa vzťahuje na ľudí, ktorí už dostali dve dávky čínskej vakcíny, alebo prvú dávku, minimálne však 14 dní pred podaním žiadosti o vízum. V Číne ale aj napriek očkovaniu platí až trojtýždňová karanténa.


Čína je údajne ochotná časom „popohnať“ aj obojstranné uznávanie očkovania s ďalšími krajinami, ako to uviedol hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Zhao Lijian.



Diskreditácia konkurentov cez dezinformácie

Čínsky režim propaguje svoje vlastné vakcíny po celom svete. Do konca februára vyviezol vakcíny Made in China ako pomoc do 69 krajín. Súčasne je však aktérom  dezinformácií slúžiacich na zdiskreditovanie konkurentov v oblasti produkcie vakcín.


https://www.hlavnydennik.sk/2021/04/01/podvod-s-testami-odhaleny-neexistuje-ziadna-pandemia/
Čínske vakcíny mali iba mierny úspech

Čínske vakcíny mali zatiaľ v zahraničí iba slabšie ​​výsledky. V Brazílii sa zistilo, že vakcína CoronaVac vyvinutá čínskou spoločnosťou Sinovac má účinnosť iba 50,4 percenta, čo iba tesne prekračuje hraničnú hodnotu schválenú podľa štandardov Svetovej zdravotníckej organizácie. V Indonézii úrady uviedli, že účinnosť vakcíny CoronaVac je 65,3 percenta.


Jednodávková vakcína CanSino od spoločnosti Tianjin mala mieru ochrany 65,7 percenta. Štátna spoločnosť Sinopharm ešte koncom decembra oznámila, že jej vakcína proti COVIDu-19 bola podľa predbežných údajov účinná na 79,3 percenta v porovnaní s viac ako 90-percentným účinkom vakcín Pfizer a Moderna v Spojených štátoch.



Účinok vakcíny Sinopharmu len 11,5 až 33,3 percenta

V marci sa v Peru začala intenzívna verejná diskusia o tom, či pokračovať v používaní dvoch vakcín vyrábaným Sinopharmom, a to po tom, čo peruánsky vedec odhalil, že vakcíny spoločnosti boli účinné medzi 11,5 a 33,3 percentami (!)


Zatiaľ žiadny z čínskych výrobcov vakcín nezverejnil detailné údaje z klinických štúdií. Čína v súčasnosti očkuje svojich 1,4 miliardy obyvateľov štyrmi vlastnými vakcínami, uzatvára epochtimes.de.


Niečo sa deje? NATO hlási neobyčajnú aktivitu ruských vojenských lietadiel!
Počas niekoľkých hodín museli lietadlá aliancie vzlietnuť až desať krát, aby bránili vzdušný priestor pred ruskými bombardérmi a stíhačkami v severnom Atlantiku i nad Čiernym a Baltským morom. Uviedol Rosbalt.ru. Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič