Po novom sa zrušili doplatky za lieky pre vybrané skupiny
02 | 04 | 2021 I Tibor Sipos

Z novely zákona o rozsahu a podmienkach úhrady liekov, zdravotníckych pomôcok a dietetických potravín vyplýva, že zrušenie doplatkov za lieky pre vybrané skupiny ľudí nadobudlo platnosť. A to od 1. apríla, informuje Nový Čas.


Nulový limit spoluúčasti za doplatky na lieky, dietetické potraviny a zdravotnícke pomôcky sa týka detí do 6 rokov, dôchodcov či zdravotne postihnutých. Pri senioroch bude zohľadňovaný ich príjem. A to do výšky doplatku najlacnejšieho zameniteľného lieku.




Z novely vyplýva aj to, že pre deti do veku 6 rokov sa zrušili doplatky u poskytovateľa lekárenskej starostlivosti. Nulový limit spoluúčasti by sa mal uplatniť priamo pri výdaji lieku. "Naďalej platí, že pôjde o liek, zdravotnícku pomôcku a dietetickú potravinu čiastočne uhrádzanú na základe verejného zdravotného poistenia. Vo výške prepočítaného doplatku za ich najlacnejší variant," píše Nový Čas.

Tragédia v Nitre: Pacient vyskočil z nemocničného balkóna. Zachrániť ho už nedokázali
V nemocnici v Nitre sa hneď prvý aprílový deň stala tragédia. Pacient, ktorý bol dva dni po operácii nohy, vyskočil z balkóna na štvrtom poschodí. Čítať ďalej
02 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik