Hrôza: Podnikatelia chceli dať zavraždiť starostu Marianky! Polícia na nich prišla iba náhodou
02 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Zdá sa, že byť starostom je dnes nebezpečné povolanie. Presvedčiť sa o tom mohol aj starosta obce Marianka pri Bratislave Dušan Statelov, ktorého podľa polície chceli dať zavraždiť dvaja developeri! Našťastie už sedia za mrežami.


Na plánovanú vraždu Dušana Statelova, starostu Marianky, pritom prišli policajti zaujímavou a úplnou náhodou. Muža, ktorého si vraj mala dvojica podnikateľov najať na vraždu, zadržali pri úplne inej akcii. Ten však podľa informácií TV Markíza policajtom rozrozprával viac ako zaujímavý príbeh.
Za vraždu starostu ponúkali objednávatelia desiatky tisíc eur

Policajti odhalili pripravovanú vraždu úplnou náhodou. Televízia Markíza pozná detaily toho, ako policajti zistili, že niekto chce starostu Marianky zlikvidovať. Veľké a nečakané odhalenie údajne pripravovaného zločinu prišlo po protidrogovej razii, pri ktorej okrem narkotík objavili bratislavskí policajti pri domových prehliadkach aj zbrane.

Pri akcii zadržaný muž, ktorý je aktuálne vo väzbe, policajtom začal pri výsluchu úplne nečakane popisovať, ako ho vraj najali na vraždu Dušana Statelov. Ba prezradil im aj to, koľko mu za to sľúbili. Policajti potom našli aj ďalšieho muža, ktorý im porozprával, kto a kedy za ním prišiel a akú sumu mal za vraždu ponúknuť. Rovnaké množstvo peňazí našli policajti pri domovej prehliadke u jedného z obvinených. Za vraždu Statelova boli ochotní objednávatelia vyplatiť sumu v desiatkach tisíc eur.

„V tomto štádiu konania sú obvinené len dve osoby,“ povedal pre TV Markíza špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Údajne má ísť o podnikateľa Kamila Bernátha a Romana Brenčiča. Práve oni podľa vyšetrovateľa vraždu starostu Marianky pripravovali a objednávali. Motívom mala byť strata zisku developerského projektu. „Sudkyňa pre prípravné konanie sa stotožnila s naším návrhom na stíhanie obidvoch obvinených, rozhodla o ich vzatí do kolúznej väzby. Nevyhovela nášmu návrhu na vzatie aj do preventívnej väzby. Takže o tom bude ešte rozhodovať najvyšší súd,“ dodal Lipšic.

Bomba v smetnom koši? Prokurátora Šufliarskeho chceli dať dole "na mafiána"
Televízia Markíza má k dispozícii dokument, kde policajný vyšetrovateľ popisuje prípravy na spáchanie "atentátov" na Daniela Lipšica, Petra Šufliarskeho a Maroša Žilinku. Čítať ďalej
03 | 09 | 2019 | Peter Bachan

Podnikateľ Bernáth chcel vyzvať starostu na kordy alebo pištole

Podľa informácií TV Markíza obaja muži vinu odmietajú. Roman Brenčič mal však pred sudkyňou priznať, že do domov v Marianke schválne nasťahovali neprispôsobivých občanov. Takto chceli tlačiť na starostu, aby im povolenia podpísal. Dušan Statelov čelil útokom a zastrašovaniu už dlhšie. Pred dvoma rokmi mu ktosi podpálil auto, škodu vyčíslili na 10-tisíc eur.

Už vtedy otvorene hovoril o tom, že to podľa neho súvisí práve s výstavbou v obci. Druhýkrát u neho horelo koncom januára, keď mu podpálili stajňu. Aj v tom mala mať podľa polície prsty dvojica Bernáth - Brenčič. Obaja muži majú na krku však aj ďalšie stíhanie. Krajský vyšetrovateľ ich podľa informácií TV Markíza obvinil zo zločinu útoku na verejného činiteľa, ktorý má súvisieť práve s podpálenou stajňou bývalého starostu.

Údajne si mali objednať niekoho, kto by to spravil. Policajti na to majú mať aj svedka. Keď vo februári tohto roka odvysielala TV Markíza reportáž o požiari stajne, dostal Dušan Statelov niekoľko emailov so zvláštnym obsahom. Medzi nimi bola aj správa od Kamila Bernátha, ktorý mu v nej napísal, že keby žili v 17. storočí, tak ho vyzve na kordy alebo pištole. Podľa zistení TV Markíza sú aj emaily zadokumentovanými dôkazmi v policajnom spise. Starosta Marianky, ktorý sa po druhom incidente vzdal funkcie, sa k veci vyjadrovať nechce, aby nemaril vyšetrovanie.

NAKA opäť v akcii. Obvinili muža, ktorý mal pripravovať vraždu Žilinku a Lipšica
Polícia Slovenskej republiky dnes krátko popoludní na svojej sociálnej sieti informovala, že zasahovala v prípade prípravy úkladnej vraždy prokurátora JUDr. M. Žilinku a advokáta JUDr. D. Lipšica. Ide o policajnú akciu s názvom „Objednávka“, počas... Čítať ďalej
21 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.