Šutaj Eštok: "Kto je to Marek Vandrák, že mu vláda zverila rozhodovanie o miliónoch?"
01 | 04 | 2021 I Diana Zaťková
Poslanec Matúš Šutaj Eštok sa pýta na svojej facebookovej stránke jednoduchú otázku: "Nemusí nový šéf na úrade vlády dodržiavať zákon?" Má totiž problém s Marekom Vandrákom, ktorý bol vymenovaný za generálneho tajomníka služobného úradu Úradu vlády. 



"Vláda dnes vymenovala Mareka Vandráka za generálneho tajomníka služobného úradu Úradu vlády. Jeho životopis však cudne mlčí o požadovanej podmienke piatich rokov v riadiacej funkcii. Však je náš, načo by spĺňal zákonné podmienky. Toto je tá slubovaná transparentnosť?" pýta sa poslanec v svojom statuse.



Ako vysvetľuje Šutaj Eštok na svojej stránke, generálny tajomník služobného úradu je "málo známa ale nesmierne vplyvná funkcia v každom rezorte. Často ide o mocnejšieho človeka, ako je štátny tajomník. Rozhoduje o miliónoch eur v rámci rozpočtu".


NRSR opäť nebola uznášaniaschopná, Blanár hovorí o neúcte, Kollár sa ospravedlnil
Národná rada (NR) SR mala počas dňa opäť problém s nedostatkom poslancov. Pri hlasovaní o informácii z výboru o nastúpení náhradníkov nebol parlament uznášaniaschopný. Chýbali koaliční aj opoziční poslanci. Opozícia sa však neprezentovala, aby... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | tasr



A tu vidí poslanec problém. "Takýto generálny tajomník musí spĺňať podmienku piatich rokov v riadiacej funkcii. Ale ako hľadám, tak hľadám, v životopise pána Vandráka nič také nenachádzam," hovorí Šutaj Eštok.


Má pravdu, v životopise nového generálneho tajomníka svieti to, že bol lektor, asistent poslanca a ako živnostník robil marketingového manažéra. Bežné CV každého Bratislavčana.


"Žiadnych päť rokov v riadiacej funkcii tu nevidím, a preto sa verejne pýtam: Na základe čoho sa pán Vandrák stal druhým najmocnejším úradníkom na úrade vlády?" oprávnene sa pýta poslanec.


Podľa neho totiž aj porušovanie zásad právneho štátu musí mať svoje hranice.


Mail údajnej dcéry poslanca bude mať dohru na súde. Lukáč vraj žiaden mimomanželský pomer nemá
Mail údajnej dcéry jedného z poslancov za stranu Sme rodina pobúril verejnosť. Pisateľka v ňom prosila členov strany o pomoc pri vyriešení domácich problémov a osočila jednu z poslankýň, že má pomer s jej otcom, Jozefom Lukáčom. Dnes to má dohru.... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Diana Zaťková