Na výjazde z Bratislavy dnes kolóny a úplné šialenstvo! Slováci už opatrenia úplne prestali rešpektovať
01 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Aj napriek denno-dennému vyzývaniu členov vlády a zdravotných expertov k opatrnosti, Slováci už nevydržia zavretí doma. Na výjazdoch z hlavného mesta dnes zavládlo doslova šialenstvo a ľudia stáli v kolónach aj vyše 1,5 hodiny. Cesty chtivých občanov nezastavilo ani to, že polícia sľubovala zvýšený počet hliadok. 


Aj portál 1pluska.sk priniesol informáciu o obrovských kolónach. Podľa portálu dnes vodiči z hlavného mesta, na diaľnici D1 smerom von z Bratislavy, čakali v kolóne minimálne 90 minút. Kolóna sa tvorila aj na Ulici Svornosti. Na výjazde z Bratislavy smerom do Ivanky pri Dunaji podľa Zelenej vlny RTVS, stratili dnes vodiči okolo 45 minút.

Podľa zdroja Hlavného denníka sa v Bratislave dnes už od poobedia tvorili kolóny smerom von z mesta, začínajúce už v Ružinove. Neskôr sa situácia ešte zhoršila a vytvorila sa 15 kilometrov dlhá kolóna od mesta až po Triblavinu.

Toto všetko sa dialo aj napriek tomu, že policajti informujú na sociálnej sieti o zvýšených počtoch hliadok, takmer na celom území Slovenska. Zdá sa, že Slováci už majú obmedzení plné zuby a kombinácia pekného počasia a niekoľkých dní voľna bola taká lákavá, že nedokázali odolať. Ľudí nezastavili ani dôrazné odporúčania členov vlády a zdravotných expertov.

Je otázne, ako chce polícia vymôcť aj v ďalších dňoch dodržiavanie opatrení. Je všeobecne známe, že kapacity polície na kontroly všetkých nestačia.

Do kostola pustíte najviac ohrozené skupiny, ale športovci na ihriská ísť nemôžu?
Avizované povolenie návštev kostolov veriacimi zdvihlo zo stoličiek aj tých, ktorí si želajú návrat športovcov na ihriská. Svoj názor na to prejavili zástancovia športu v statuse na facebookovom profile Za návrat športu. Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik