Blaha: Matovič premenil Čaputovú na svoju hovorkyňu. Nevadí, že rozvrátil štát, nech rozvráti aj verejné financie
01 | 04 | 2021 I Michal Filek

Ľuboš Blaha sa v najnovšom statuse kriticky venuje prezidentke Zuzana Čaputovej. Tá totiž vymenuje vládu, v ktorej bude ministrom financií daňový podvodník, sedí v nej vraj eštebák, bábkoherečka, ale bezvýznamného úradníčka nevymenovala. "Prezidentka katastrofálne zlyhala," píše. 


"A je to tu. Slovensko nemá hlavu štátu. Igor Matovič premenil Zuzanu Čaputovú na svoju hovorkyňu. A tá poslušne plní jeho pokyny. Najdrahšia hovorkyňa v republike," začal svoj status Blaha.





Podľa Blahu prezidentke Zuzane Čaputovej nevadí zlodej titulov a daňový podvodník na čele rezortu financií. Čo na tom vraj, že Igor Matovič rozvrátil štát a može za tisíce mŕtvych, dajme mu šancu rozvrátiť aj verejné financie. "Perfektné, pani prezidenta, zjavne vám záleží na Slovensku."


Hlave štátu vraj neprekáža ani to, že si s ňou ministri Sulík, Gröhling, Korčok a Kolíková vytreli podlahu, keď podali účelové demisie.


"Čo na tom, že zneuctili inštitúciu prezidenta a z pani Čaputovej si urobili mažoretku, ktorá im groteskne asistuje pri teatrálnych gestách. Gratulujem, pani prezidentka, však načo by ste ukazovali, že hlava štátu má autoritu, keď aj tak všetci vidia, že žiadnu nemáte."


Spojený s Lučanským


Prezidentke, podľa neho, nevadí, že nový minister zdravotníctva je spojený s prípadom tragickej smrti Milana Lučanského. "Však čo tam po hrdinoch, ktorí chytali mafiánov, takých treba zlikvidovať a každého, kto pri tom asistoval, treba odmeniť. Bravó, pani Čaputová, toto je fantastický signál pre verejnosť - Mikuláš Č. sa musí v base rehliť ako lečo. Nech žije spravodlivosť!"


Novotný: Čo bude robiť vojak na čele ministerstva zdravotníctva po skončení pandémie, v čase mieru?
Viliam Novotný je neurochirurg a predseda strany Šanca. Na facebooku sa vyjadril k nominácii brigádneho generála MUDr. Lengvarského do funkcie ministra zdravotníctva. "Čo bude robiť vojak, minister zdravotníctva na čele rezortu po skončení... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Michal Filek




Ale pozor. Prezidentka sa štorcla. A rozhodla sa, že za ministra nevymenuje nejakého bezvýznamného úradníčka Hlinku, ktorý mal byť minister práce za Sme rodinu. Lebo najväčšou tragédiou slovenských dejín je, že kedysi v "praveku", keď tu vládlo HZDS, robil Hlinka úradníka na ministerstve vnútra. To je horšie než 9 500 mŕtvych. Úžasné.


"Zvláštne, že excelencii Čaputovej nevadí, že minister zahraničia Korčok počas vlády HZDS robil hovorcu na rezorte. Nevadí, že vo vláde sedí eštebák či Domovník, či čo to ten Budaj bol. Čo na tom, že informatiku riadi babkoherečka. Nevadí nič. Len nejaký no-name."


Blaha pokračuje: "Jasné, nominácia Hlinku bola smiešna, o sociálnej agende nevie nič. Ale je absurdné, že prezidentke vadí len táto bezvýznamná osôbka, ale nevadí jej vláda plná klaunov a zlodejov. Prezidentka na to došla. Hlavný problém Slovenska nie je Matovič ani Sulík, ale nejaký tragéd Hlinka. Blahoželám, pani Čaputová, ešteže ste to takto štátnicky vyriešili - ste klasa. Ja len, že ešte nikto nikdy tak nestrápnil úrad prezidenta ako vy."




Dnes sa, podľa Ľuboša Blahu, potvrdilo, že Slovensko nemá hlavu štátu - prezidentka katastrofálne zlyhala. Ale čakal vôbec niekto čosi iné?


Blanár: Rok žili prevádzkovatelia holičstiev z úspor a zadlžovali sa. Vláda na nich kašle, tak otvoria
Podpredseda NR SR a strany SMER Juraj Blanár vystúpil na facebooku na obranu drobných živnostníkov, majiteľov kaderníctiev, či kozmetických salónov. Tí sú totiž už rok zatvorení, zadlžujú sa, prepúšťajú, krachujú... A vláda na nich kašle. A tak sa... Čítať ďalej
01 | 04 | 2021 | Michal Filek