Za ľudí je v problémoch. Ledecký končí na ministerstve, Letanovská v parlamente
31 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Strana Za ľudí má ďalšie problémy. Dvaja jej poslanci nie sú úplne stotožnení s nastupujúcou vládou a rozmýšľajú o svojich súčasných flekoch. Je to Andrea Letanovská a Vladimír Ledecký.




Dlhoročný starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký  by mal skončiť vo funkcii štátneho tajomníka na ministerstve investícií, ktorému šéfuje Veronika Remišová. Podľa informácií Aktuality.sk Ledecký opúšťa ministerstvo na vlastnú žiadosť. Politik  informáciu nechcel priamo potvrdiť. „Budem sa vyjadrovať, až keď bude návrh na vláde. Boli urobené nejaké rozhodnutia, s ktorými sa neviem stotožniť,“ reagoval stručne.






Ledecký sa teda po odchode z ministerstva pravdepodobne vráti do lavíc parlamentu. V nich po jeho návrate asi skončí Andrea Letanovská. Lekárka, anestéziologička a zároveň poslankyňa perlamentu Andrea Letanovská zo strany Za ľudí patrila spomedzi poslancov vládnej koalície medzi najväčších kritikov Igora Matoviča aj ministra zdravotníctva Mareka Krajčího.

Béla Bugár o súčasných politikoch bez servítky: Toto nie je vládna kríza, ale kríza vládnutia
Dnes už politik na dôchodku a dlhoročný líder strany Most-Híd Béla Bugár v rozhovore pre Nový Čas prezradil, čo si myslí o súčasnej vláde a aké chyby robia "noví" politici. Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Timotej Dudka



Svoju nespokojnosť dávala otvorene najavo ešte pred vypuknutím vládnej krízy a po odchode poslanca Miroslava Kollára zo Za ľudí pripúšťala, že ho bude nasledovať. „Som tesne od toho, aby aj môj pohár trpezlivosti pretiekol. Ešte nezvažujem odchod, neplánujem ho ani sa neobzerám po žiadnom inom klube, ale som veľmi nespokojná s vládnutím a chýbajúca sebareflexia vlády mi v tom nepomáha,“ vyhlásila v rozhovore pre Postoj.sk 23. februára.

 Klub Za ľudí má v parlamente 10 poslancov a  počas vládnej krízy to s nimi vyzeralo zle. V hre bola aj možnosť, že sa klub rozpadne. Časť poslancov si totiž nevedela predstaviť pokračovanie v koalícii pod vedením Igora Matoviča.


Danko: Sputnik idú kupovať aj Rakúšania. Začnime konečne očkovať tých, ktorí to chcú...
Andrej Danko je nahnevaný. Slovensko má už 5 týždňov na sklade Sputnik V a doteraz ho testujú len na myšiach. Ministerstvo si vraj vymýšľa stále nové podmienky, o ktorých navyše vie, že sú dávno splnené. A verejnosť je už piaty týždeň klamaná.... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Michal Filek