Ministrom práce bude Jozef Hlinka. Čo o ňom vôbec vieme?
31 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Dosiaľ nenápadný poslanec Sme rodina Jozef Hlinka nahradí Milana Krajniaka, ktorý podal demisiu v polovici marca a do funkcie sa už nechce vrátiť nechce, informuje denník SME.





Hlinka je bývalý policajt, ktorý pôsobil na ministerstve vnútra v rokoch 1997 až 2011. Najskôr päť mesiacov radil ministrovi za HZDS Gustávovi Krajčimu, ktorý je obžalovaný za to, že zmaril referendum v roku 1997.




Denník Sme zistil, že Hlinka bol u neho už v čase, keď bolo známe, že SIS pod vedením Ivana Lexu s najväčšou pravdepodobnosťou uniesla syna vtedajšieho prezidenta Michala Kováča. Polícia vtedy marila vyšetrovanie únosu.

Hlinka vydržal na "vnútre" naozaj dosť dlho. Ministri sa striedali, no on ako zástupca šéfa kancelárie ministra zostával.  Zažil časy Krajčiho, Vladimíra Palka (KDH), Roberta Kaliňáka (Smer) a aj Daniela Lipšica (KDH).

Vláda: Predĺženie núdzového stavu odôvodňuje krehkou epidemiologickou situáciou
Napriek zlepšujúcim sa číslam a poklesu chorobnosti ostáva epidemiologická situácia naďalej krehká a predčasným uvoľnením opatrení by mohlo nastať opätovné zhoršenie stavu. Vláda SR na to upozorňuje v súvislosti s návrhom na vyjadrenie súhlasu... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | tasr


Za Palkovho ministrovania bol podriadeným Vladimíra Pčolinského, ktorý je dnes obvinený z korupcie a v marci odstúpil z funkcie šéfa Slovenskej informačnej služby.

Keď sa Robert Kaliňák stal v roku 2012 ministrom vnútra po druhý raz, Hlinka na ministerstve skončil. Pracoval na Najvyššom kontrolnom úrade. K tomu, ako sa stal kandidátom na ministra, sa Hlinka zatiaľ vyjadrovať nechcel. Až po vymenovaní prezidentkou Čaputovou.
Nemastné - neslané hodnotenie Krajniaka

"Je to veľmi seriózny a skúsený človek, ktorý má skúsenosti so štátnou správou. Má tie veci navnímané. Ja mu plne dôverujem," povedal bez ďalších detailov Krajniak. Hlinka sa podľa Krajniaka dlhodobo venoval sociálnej problematike. Podľa SME je však v parlamente vo finančnom výbore a riešil skôr ekonomické témy.

Slovenské Kocúrkovo. Na vakcínach šetríme a na testy dávame milióny
Hlavnou zbraňou proti koronavírusu sú podľa odborníkov vakcíny. Na tých však šetríme, naopak na testy pochybnej kvality idú toky financií, upozorňuje portál HN. Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Diana Zaťková


Hlinkova bývalá manželka Ľubica Hlinková bola riaditeľkou Všeobecnej zdravotnej poisťovne za poslednej vlády Smeru. Nový minister Marek Krajčí z OĽaNO Hlinkovú bez uvedenia dôvodu odvolal.

Krajniak sa už na post ministra práce vrátiť nechce, hoci svojou demisiou všetkých prekvapil. „Dal som demisiu s vedomím, že podávam demisiu a nie ako “vydierku” s tým, že sa okamžite hlásim do služby,“ hovorí dnes Krajniak.

Drucker: "Vyhodili 58 miliónov za nepoužiteľné testy. Treba pomenovať vinníkov..."
Tomáš Drucker je presvedčený, že za vyhodených 58 miliónov eur na nefunkčné antigénové testy, by mal niesť niekto zodpovednosť. Vyšetriť by to mala komisia. Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Michal Filek