Indonézske dievčatko menom Karantina Covidah Corona práve oslavuje ročné narodeniny
31 | 03 | 2021 I Diana Zaťková

Oslava prvých narodenín indonézskeho dievčaťa s menom Karantina Covidah Corona sa stala virálnou vďaka menu inšpirovanému pandémiou dieťaťa, píše portál Breitbart. V Indonézii je totiž zvykom, že rodičia svoje deti pomenúvajú po udalostiach,  ktoré sa zhodujú s časom ich narodenia.


Fotografie oznámenia o prvých narodeninách Karantiny zaplavili sociálne médiá 29. marca potom, čo si ľudia všimli neobvyklé meno dievčatka. Oslávenkyni dokonca zablahoželal aj Ganjar Pranowo, guvernér indonézskej provincie Stredná Jáva.

Niektorí indonézski rodičia pomenúvajú svoje deti po udalostiach, ktoré sa zhodujú s časom ich narodenia. To bol v prípade Karantiny nástup indonézskej epidémie koronavírusu. Karantina sa narodila 26. marca 2020, iba tri týždne po tom, čo sa 2. marca 2020 začal Indonéziou šíriť koronavírus.

„Všetci indonézski rodičia veria, že meno je modlitba. To znamená, že mená, ktoré dávajú svojim deťom, obsahujú ich nádeje pre svoje potomstvo,“ uvádza web Coconuts Jakarta.

Japonsko: Sakury tento rok rozkvitli najskôr za ostatných 1200 rokov
Japonské čerešne známe ako sakury tento rok rozkvitli v dôsledku klimatickej zmeny najskôr za ostatných 1200 rokov. Informoval o tom v utorok britský denník The Independent. Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | tasr


„Zdá sa, že rodičia Karantiny, ktorí ešte neboli identifikovaní, chceli, aby si spomenula, že k jej narodeniu došlo počas historickej pandémie - alebo, ako povedali niektorí cynici, svoju dcéru takto pomenovali pre vírusovú slávu,” špekuloval spravodajský web.

Indonézsky pár pomenoval svojho syna v novembri 2018 Google v nádeji, že z neho vyrastie „niekto užitočný pre ostatných“. "Volá sa iba Google. Google, jediné slovo,“ uviedol chlapcov otec Andi pre indonézsky spravodajský web Kumparan v júni 2019 po tom, čo sa aj meno chlapca stalo na sociálnych sieťach virálnym.

Povinný digitálny očkovací pas môže znamenať koniec slobody pre Západ. Systém vás už nepustí
Bývalá poradkyňa amerického exprezidenta Billa Clintona Naomi Wolfová naliehavo varuje pred zavedením digitálneho očkovacieho pasu. Mohol by totiž znamenať koniec občianskej spoločnosti, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová