Temná minulosť televízie Markíza: Smrť miliardára, Kočner a kriminálne poziadie
30 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Tragédia na Aljaške, pri ktorej zahynul najbohatší Čech a majiteľ TV Markíza, zasiahla celé Česko i Slovensko. Úmrtie Petra Kellnera vo veku 56 rokov je tak ďalším nešťastím, ktoré so sebou televízia nesie dlhé roky, píše portál Šarm.


Vrtuľník havaroval na aljašskom ľadovci v sobotu, keď viezol skupinu lyžiarov. Kellnerovu prítomnosť na palube oznámila v nedeľu polícia a horské stredisko, ktoré let objednávalo. Petr Kellner bol majiteľom investičnej skupiny PPF. Magazín Forbes ho označil za najbohatšieho Čecha.

K tragédii sa vyjadrila aj moderátorka spravodajstva Zlatica Puškárova. „Je to vždy obrovská tragédia, keď zomrie človek v plnej sile, s množstvom plánov a vízií. Najbolestivejšie sú tieto chvíle pre najbližšiu rodinu, ktorej všetci vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ uviedla pre Šarm televízna stálica. „Hranica medzi životom a smrťou je veľmi tenká a človeku sa až nechce veriť, že smrť dokáže takto kedykoľvek udrieť,“ dodala.

Pri nehode vrtuľníka na Aljaške zomrel najbohatší Čech Petr Kellner, majiteľ Markízy
Pri nehode vrtuľníka na Aljaške zomrel najbohatší Čech Petr Kellner, informuje agentúra AP a denník New York Times. Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Gabriel Matta

Kriminálna minulosť TV Markíza

Kellnerove tragické úmrtie je tak ďalším čiernym míľnikom na trajektórii televízie Markíza. Tú rozbiehal bývalý poslanec Pavol Rusko, ktorého odsúdili za zmenky TV Markíza na trest 19 rokov väzenia v tretej nápravnovýchovnej skupine v kauze, do ktorej bol zapojený aj podnikateľ Marián Kočner, ktorý sa v tej dobe chcel televízie zmocniť v kauze Gamatex, píše vyššie uvedený portál.

V domácom väzení skončil aj ďalší spolumajiteľ televízie Rumun Adrian Sârbu. Ten cez rôzne fiktívne finančné operácie pripravil štát o 16,8 miliónov lei (približne 3,8 milióna eur) a ďalšie financie mal spreneveriť, informoval web omediach.com.

Nás pokutujú a držia v domácom väzení, no vláda nesplnila ani polovicu opatrení
Na jednej strane je tvrdenie ministerstva zdravotníctva. Väčšinu opatrení vraj splnilo. Na druhej strane sú vedci. Tí tvrdia, že ani polovica opatrení vlády nie je splnená. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Ivan Brožík