Matovič to vzdal a rozlúčil sa na Facebooku. Do paláca za seba poslal Hegera. Prečo?
30 | 03 | 2021 I Imrich Kovačič

Igor Matovič už definitívne ako premiér končí na svojom poste a ocitne sa v demisii. Svoj rituál však neporušil ani tento krát. Informoval o tom na svojom facebookovom profile.


Igor Matovič dnes na Facebooku zverejnil status so slovami: "Keď rok vám zo života desať zoberie,) ... bolo mi cťou a ĎAKUJEM VÁM," čím definitívne potvrdil, že ako premiér vo funkcii končí.



Nie všetci fanúšikovia jeho stránky však zdieľajú na jeho vyhlásenie rovnaký názor. Mnoho ľudí ho oplakáva, ale väčšina mu "ďakuje", že už konečne odstúpil.

Jedna z reakcií kontruje na Matovičov status slovami: "Ej veru. Rok vášho premiérovania nám zobral 10 rokov nervov... nebude to, žiaľ, iné ani s ministrovaním..."

Matovič mal pôvodne podať demisiu do rúk prezidentky Zuzany Čaputovej. Do paláca mal prísť o 11:00 h. V priebehu dňa kancelária hlavy štátu oznámila, že akt demisie predsedu vlády sa uskutoční o 16:00 h.

Napokon však vláda prijala uznesenie, že podáva demisiu ako celok. Podľa správy TASR odstupujúca vláda poverila ministra financií a designovaného premiéra Eduarda Hegera, "aby toto uznesenie vlády o podaní demisie oznámil hlave štátu".

Zo správy nie je jasné, či dnes Matovič do prezidentského paláca vôbec príde. Zatiaľ to vyzerá tak, že s prezidentkou Zuzanou Čaputovou dnes bude komunikovať už len Heger.

Paradoxná rošáda na Slovensku, komentuje Der Standard (Gerald Schubert)
Komentár Gerald Schubert (Der Standard) Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Ingrid Vrabcová