Ak prezidentka vymenuje Matoviča za ministra financií, Smer napíše ministrom EÚ
30 | 03 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Ak prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje Igora Matoviča za ministra financií, Smer-SD sa obráti listom na ministrov financií členských krajín EÚ, osobitne na ministrov krajín eurozóny.


Smer-SD tvrdí, že Matovič nemôže byť ministrom z "vážnych etických, morálnych a právnych dôvodov". Ešte v pondelok (29. 3.) vyzvala strana prezidentku, aby zvážila vymenovanie Matoviča.

Ak Čaputová vymenuje Matoviča za ministra, zabezpečuje tým podľa šéfa Smeru-SD Roberta Fica ďalší chaos a nestabilitu v krajine. Hrozí tiež podľa neho medzinárodná blamáž. Skonštatoval, že Smer-SD chce v liste informovať ministrov o tom, že Matovič bol usvedčený z plagiátorstva a neprejavil žiadnu ľútosť. Upozorniť tiež chcú na to, ako v minulosti skryl účtovníctvo svojej firmy.

Heger sa ešte ani nestal premiérom a už si robí hanbu. U Čaputovej v paláci sa nevedel správať (VIDEO)
Na smiech alebo zaplakanie? Premiér Heger sa stal hitom internetu! To čo predviedol v prezidentskom paláci nemá obdoby… Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič


Prezidentka v utorok poverila zostavením novej vlády Eduarda Hegera (OĽANO). Urobila tak po tom, ako prijala demisiu doterajšieho premiéra Igora Matoviča (OĽANO) a tým aj celej vlády.

K rekonštrukcii kabinetu dochádza po vládnej kríze, ktorú vyvolal nákup vakcíny Sputnik V. Napätie bolo v koalícii dlhodobo. Strany SaS a Za ľudí vyzývali na rekonštrukciu vlády a výmenu premiéra. Na demisiu ho vyzvala aj prezidentka.

Matovič v nedeľu (28. 3.) informoval, že pre vyriešenie koaličnej krízy sa na poste premiéra vymení s ministrom financií Hegerom. Ustúpil aj od požiadaviek voči partnerom. Hegera ako designovaného premiéra prijali aj koaliční partneri.

Matovič to vzdal a rozlúčil sa na Facebooku. Do paláca za seba poslal Hegera. Prečo?
Igor Matovič už definitívne ako premiér končí na svojom poste a ocitne sa v demisii. Svoj rituál však neporušil ani tento krát. Informoval o tom na svojom facebookovom profile. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Imrich Kovačič