Koľko si zarobia piloti F1? Najlepšie platený Hamilton berie 90-krát viac než Schumacher
30 | 03 | 2021 I Timotej Dudka

Motory už hučia, nervozita stúpa a milióny sa sypú. Aj keď, ako komu. V Bahrajne v nedeľu začne nový ročník formuly 1 a platové nožnice medzi pilotmi sú roztvorené na maximum, píše portál Blesk.




Kým na autách sa toho cez zimu veľa nezmenilo, pretože kvôli pandémii bol čiastočne zmrazený vývoj, v zákulisí sa toho odohralo dosť. Renault sa premenoval na Alpine, z Racing Pointu sa stal Aston Martin a miesto za volantom vymenilo alebo opustilo hneď osem jazdcov.

Nedeľné preteky v Sachire tak budú plné očakávania. Hodí Vettel za hlavu neradostný koniec vo Ferrari a chytí v Astone druhý dych? Urobil Ricciardo dobre, keď vymenil Renault za McLaren? Ako sa po dvoch rokoch vráti do F1 bývalý šampión Alonso? A čo predvedie syn legendárneho "Schumiho" Mick Schumacher? "Tento rok nebude mať Mick žiadne skvelé výsledky, pretože na to nemá materiál," brzdí akékoľvek očakávania šéf jeho Haas Steiner.

Mladý Schumacher nebude mať v porovnaní so súpermi len slabučké auto, ale aj nízky plat. Len jeho parťák Mazepin a tiež Tsunoda berú menej. V porovnaní s najlepšie plateným Hamiltonom dokonca berie Mick 90-krát menej! Na druhej strane oproti úradujúcemu šampiónovi zarábajú balík skoro všetci. Veď aj druhý v poradí Verstappen nemá na výplatnej páske ani polovicu toho, čo kráľ Lewis.

Michael Schumacher už chodí, šokuje lekár
52-ročný pretekár je zhruba sedem rokov rokov od úrazu na lyžiach stále terčom otázok ohľadne jeho zdravotného stavu. Teraz prehovoril slávny lekár, ktorý má k pacientovi prístup a svojím tvrdením všetky šokoval, informuje portál... Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Timotej Dudka