Vznikne na Slovensku nový politický subjekt? Miro Kollár s Valáškom vraj niečo chystajú
29 | 03 | 2021 I Jozef Uhlárik

Odchod Igora Matoviča z funkcie premiéra a jeho prechod na ministerstvo financií lídri koaličných strán vnímajú ako „čin štátnika“. Miroslav Kollár a Tomáš Valášek to vo svojom statuse vidia inak. Toto podľa nich nie je žiadny odchod.


Poslanci Národnej rady SR Miroslav Kollár a Tomáš Valášek, ktorí odišli z klubu Za ľudí, sa doň už vrátiť neplánujú. Výmena premiéra takýmto spôsobom podľa nich problémy koalície nevyrieši. Odchod by mal byť odchod, nie takto.
To nie je vyvodenie politickej zodpovednosti, to je šaráda zamaskovaná ako rošáda

„Pýtate sa nás, či sa aj my ideme vrátiť na pozície v parlamente a v strane Za ľudí? Odpoveď je jednoznačné nie,“ rezolútne odpovedajú v statuse na sociálnej sieti Kollár s Valáškom.

„Jednak si myslíme, že niektoré kroky by mali ostať jednosmerné. Ak bude každý odchod len predvojom návratu, ľudia stratia zvyšky dôvery v politiku a v politikov a zostane im len cynizmus,“ vysvetľujú obaja nezaradení poslanci.

Podľa nich platí, že podmienky, ktoré ich viedli k odchodu, sa zásadne nezmenili. „Keď začalo byť jasné, že Igor Matovič nie je spôsobilý riadiť vládu a viesť krajinu, vyzvali sme na jeho odchod. Zdôrazňujeme odchod, nie posun z prvej najmocnejšej pozície vo vláde do druhej,“ prízvukujú Valášek s Kollárom.



„To nie je vyvodenie politickej zodpovednosti, to je šaráda zamaskovaná ako rošáda. Chceme veriť, že táto znovu vzkriesená štvorkoalícia bude fungovať. Pretože chceme, aby sa Slovensku darilo. Na základe doterajších skúseností však môžu už len prekvapiť,“ myslí si dvojica bývalých poslancov zo Za ľudí a dodávajú, že oni budú pre istotu ďalej pripravovať zmysluplnú alternatívu.

„Aby sa voliči nemuseli rozhodovať iba medzi súčasnou koalíciou a opozíciou so všetkými ich chybami a limitmi,“ píšu na samý záver Miroslav Kollár a Tomáš Valášek.

Miro Kollár: "Debatujeme o rozumnej alternatíve pomatovičovského dezolátneho vládnutia"
Miroslav Kollár odišiel pre neustále trenice z koaličnej strany Za ľudí, a preto veľmi udalosti posledných dní vníma veľmi citlivo. Zareagoval na ne aj v statuse na sociálnej sieti. Čítať ďalej
17 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik