Spoločnosť Visa zúčtovala prvú platobnú transakciu v kryptomene
29 | 03 | 2021 I Marek Molnár

Medzinárodný platobný systém Visa oznámil, že testuje schopnosť zúčtovania platieb v kryptomene USD Coin (USDC). Stáva sa tak prvou významnou platobnou platformou, ktorá prijíma transakcie priamo v kryptomenách, informuje portál RT.



Čo je stablecoin?

Prvé zúčtovanie v USDC - digitálny stablecoin (kryptomeny určené na minimalizáciu volatility ceny stablecoinu v porovnaní s určitým „stabilným“ aktívom alebo košom aktív) viazaný na americký dolár v pomere 1:1 - bolo vykonané začiatkom tohto mesiaca. Oznámila to v pondelok spoločnosť Visa a jej partner Crypto.com.
Obrovský míľnik

Tento krok predstavuje „obrovský míľnik pre priemysel, v ktorom sa začínajú zbližovať krypto a fiat siete,“ viedol na Twitteri partner spoločnosti Visa Crypto.com.

"Toto oznámenie predstavuje významný míľnik v našej schopnosti uspokojovať potreby moderných ľudí, ktorí riadia ich podnikanie v stablecoinoch alebo kryptomenách," vyhlásil Jack Forestell, výkonný viceprezident a produktový riaditeľ spoločnosti Visa.

Putin odmieta prezradiť, akou ruskou vakcínou proti Covid-19 sa nechal zaočkovať
Vladimir Putin odmietol prezradiť, akou vakcínu proti Covid-19 sa nechal zaočkovať. Tiež vysvetlil, prečo nedostal vakcínu pred kamerami, ako to urobilo mnoho ďalších svetových vodcov, informuje portál RT. Čítať ďalej
29 | 03 | 2021 | Marek Molnár

Digitálne meny centrálnej banky

Proces zúčtovania spoločnosti Visa spočiatku vyžadoval, aby sa Crypto.com vysporiadal s fiat menou, čo by mohlo pre podniky znamenať ďalšie náklady a zbytočné komplikácie. Posledný krok by umožnil zúčtovanie platieb priamo v USDC bez premeny kryptomeny na tradičné peniaze.

Spoločnosť Visa plánuje rozšíriť tento program. Po ďalších testoch a rozhovoroch s klientmi ponúkne možnosť vysporiadania USDC ďalším partnerom. Práca so stablecoinami by mohla poskytovateľovi platieb umožniť podporu zvrchovaných digitálnych mien známych ako digitálne meny centrálnej banky (CBDC). Čoraz viac krajín v súčasnosti vyvíja vlastné platformy.

Nemeckí vedci vytvorili a následne zmazali falošné spomienky v ľudských mysliach
Tím nemeckých vedcov úspešne zrealizoval experimenty, v ktorých predviedol, ako ľahko sa dajú vytvoriť a vymazať falošné spomienky. Mohlo by to mať vážne dôsledky na justičný systém, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 03 | 2021 | Marek Molnár